*Nettavisen* Sport.

- Jeg er ikke rasist

Foto: John Walton / Pa Photos

Nå er det Rio Ferdinand som er i ilden etter å ha tvitret at Ashley Cole var en sjokoladeis.

15.07.12 16:44

Det har vært mye styr rundt rasismerettssaken mot John Terry denne uka. Chelsea-kapteinen har vært anklaget for å ha kommet med rasistiske bemerkninger mot Queens Park Rangers' Anton Ferdinand, broren til Rio Ferdinand.

Fredag ble Terry frikjent i retten og nå er det Rio som anklages for å være rasist etter at han tvitret at Ashley Cole var en "choc ice" (sjokoladeis).

Kjernen bak Twitter-meldingen
- "Choc ice" er klassisk, hahahahaha, skrev United-spilleren på sin Twitter-konto.

Begrepet brukes tradisjonelt om personer som er svarte på utsiden, men hvite på innsiden.

Cole vitnet til fordel for John Terry i rettssaken, og har trolig hatt en innvirkning på at Chelsea-stopperen ble frikjent for rasismeanklagene. Det skal også trolig vært kjernen til Twitter-meldingen som Ferdinand skrev.

- Ikke rasistisk ment
Twitter-brukere begynte raskt å reagere på kommentaren til Ferdinand, noe som fikk den slettet fra hans Twitter-konto. Søndag snakket 33-åringen om saken og uttrykte på Twitter at han ikke er rasist.

- Det jeg sa var ikke rasistisk ment. Det er et begrep som brukes av mange om folk som er falske, skriver han.

Nå forsøker Cole å roe ned situasjonen gjennom sine advokater.

- Ashley Cole ønsker å uttrykke at han og Rio Ferdinand er gode venner. Han har ingen intensjoner om å anmelde noen. Ashley forstår at Twitter er så spontant at det ofte resulterer i raske og ubetenksomme kommentarer, sier en talsmann ifølge Daily Thelegraph.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.