- Jeg er ingen frelser

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

Tore Vikingstad om landslagscomebacket.

04.02.09 11:31

Tre år har gått siden Tore Vikingstad akslet den norske landslagstrøyen sist. Skader har holdt Hannover-proffen ute, men nå er Vikingstad tilbake og topp motivert for den kommende OL-kvalifiseringen som starter torsdag.

- Det er godt å være tilbake. Det er en stund siden sist jeg har vært med, og jeg gleder meg masse, sier Vikingstad til Nettavisen.

Ingen frelser
- Blir du en slags frelser nå som du gjør comeback?

- Aldeles ikke. Landslaget har vist at de klarer seg godt uten meg, sier Vikingstad og sikter til den solide VM-innsatsen i fjor.

Tysklandsproffen har ikke spilt med bjørnen på magen siden VM i Latvia i 2006, da han sammen med Per-Åge Skrøder og Patrick Thoresen utgjorde en svært effektiv rekke for Norge.

Vil til Vancouver
Nå vil 33-åringen representere Norge i et OL.

- Det er bare en på dette laget som har spilt i OL tidligere (Tommy Jakobsen i 1994), og jeg tror samtlige av gutta ønsker å representere landslaget i et så stort mesterskap.

Skal dette skje, må Norge vinne kvalifiseringen som starter torsdag og som spilles fram til søndag. Torsdag venter et tøft oppgjør mot Kasakhstan, men Vikingstad tror Norge stiller sterkere enn på lenge.

- Vi har større bredde enn før, og flere utenlandsproffer. Flere av spillerne er allerede vant med tøffe tak fra proffligaer, og jeg tror vi har en god mulighet for deltakelse i OL. Stemningen i troppen er i hvert fall veldig god, sier Vikingstad.

God sesong
Vikingstad, som spiller for Hannover Scorpions, har så langt levert en meget god sesong i Tyskland. Klubben hans leder serien, og i november i fjor ble trønderen kåret til månedens spiller i ligaen.

Nordmannen står bokført med 11 mål og 27 assists på 36 kamper for Hannover denne sesongen. Det gjør han til den tredje mest effektive spilleren i klubben, til tross for at han var ute med skade i begynnelsen av sesongen.

- Det har gått over all forventning så langt i år, selv om jeg var skadet i starten av sesongen, sier han.

Ett år til
I januar undertegnet han en ny kontrakt med den tyske serielederen, som binder han til klubben for enda en sesong. Hannover ville gjerne ha Vikingstad i flere sesonger, men nordmannen vil gjerne avslutte karrieren i Norge.

- Jeg er jo ingen unggutt lenger, og det hadde vært moro å avslutte karrieren i Norge.

- Og da blir det Stavanger Oilers på deg?

- Jeg har vært i kontakt med de et par ganger, så vi får se hva som skjer.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag