RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AFP/Scanpix)

- Jeg er ingen klovn

Sist oppdatert:
Mike Tyson er lei av klovne- og kjeltringstempelet. - De sier jeg er en fiasko. Men navnet mitt vil leve for evig tid, sier «Iron Mike» før nattens storkamp.

Mike Tyson benyttet anledningen til slå tilbake mot kritikerne sine, da han møtte pressen før nattens comeback-kamp mot Kevin McBride. 16.500 tilskuere sitter ringside under kampen mot iren i Washington, og over hele verden vil millioner følge Iron Mike på tv.

Ikon og superstjerne
Den amerikanske giganten er lei av stempelet som kjeltring og voldtektsforbryter. Han er sint på dem som har problemer med å akseptere at han har forandret seg, og som ikke tror ham når han sier han fortsatt er svært populært blant fansen sin.

- Folk sier dette er som en sirkusforestilling, at jeg er en fiasko. De snakker om fortiden min, at jeg er en straffedømt som forsøkte å brekke noens arm og bite noens øre.

- Men de som kommer til kampen er der ikke på grunn av det. De kommer fordi jeg er et ikon og en internasjonal superstjerne, og ikke fordi de ser på meg som en sirkusklovn, sier Tyson ifølge Reuters.

- Er meg selv
- Det høres kanskje egoistisk ut, men jeg forsvarer bare meg selv. Jeg ønsker jo å skryte slik alle andre boksere gjør. Hvis man nevner Mike Tyson, og noen ikke kjenner det navnet, må de komme fra en annen planet.

- Jeg er tilfreds med å være den jeg er. Jeg fremstilles som en skurk og kjeltring, men det takler jeg. Folk kan bare si stygge ting om meg hvis de vil, men det sier vel mer om dem.

- Jeg er ikke image-bevisst, jeg er bare meg selv. Jeg er ikke her for å selge sko, jeg er her bare for å bokse. Hvis folk liker meg er det fint, hvis ikke bekymrer ikke det meg.

- Huskes for alltid
Mike Tyson, som fyller 39 år senere i juni, drømmer om å vinne VM-tittelen én siste gang før han legger opp. Men selv om han ikke skulle lykkes i å sikre seg et av beltene han hadde i 1996, så tror han at han vil huskes for evig likevel.

- Det blir en seig kamp å sikre seg VM-tittelen, men hvis det ikke går, er det ikke verdens undergang for meg.

- Jeg har vært verdens fremste bokser de siste 20 årene. Folk må gi meg den kreditten jeg fortjener, og mitt navn vil huskes for alltid.

Søt
McBride, på sin side, var mest opptatt av at Tyson skal få betale for å ha kalt ham «søt» på torsdagens pressekonferanse.

- Dere kan skrive følgende:

- Denne kampen kommer ikke til å vare ti runder, ikke når man har to slike tungvektere som oss. Og når han ligger på ryggen etter å ha blitt talt ut, skal jeg gå bort til ham å si: «Du ser er søt, du også!».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere