*Nettavisen* Sport.

- Jeg er ingen Mourinho-klone

Foto: AFP/AP

André Villas-Boas er lei av å bli sammenlignet med José Mourinho.

26.06.11 14:16

Han var José Mourinhos læregutt i både Porto, Chelsea og Inter.

Og som Mourinhos etterfølger som manager i Porto, var det ingen overraskelse at Chelsea valgte André Villas-Boas som ny manager i klubben etter at Carlo Ancelotti fikk sparken i mai - snart fire år etter at «the Special One» forlot londonklubben.

Forskjellige syn
Men til tross for at han både har vært Mourinhos assistent og etterfølger, har ikke den 33 år gamle Chelsea-manageren noe behov for å sammenligne seg med «originalen».

- Vi er forskjellige personer, har forskjellige personligheter og forskjellige syn på spillet. Jeg respekterer José, men jeg er ikke noen klone, sier den unge manageren til Sunday Mirror.

- Jeg jobber på egne vegne. Jeg vil ikke ha begrensninger, eller bekymre meg for hva José mener, fortsetter Villas-Boas.

Portugiseren, som ble den yngste manageren til å vinne en europacupturnering med Porto med gullet i Europa League sist sesong, forklarer at frihet for spillerne er en viktig faktor for suksess.

Å bruke makt mot sine egne, er i hvert fall en idé han ikke tror på.

- Ingen diktator
- Jeg er ingen diktator, sier Villas-Boas.

- Jeg oppmuntrer til valgfrihet i fotball. Spillerne kan bare nå det fulle potensialet deres når de ikke er bundet fast, men kan stå på egne ben, mener han.

Det er liten tvil om at André Villas-Boas har presset på sine skuldre når han overtar jobben som Chelsea-manager.

Carlo Ancelotti, som vant både Premier League og FA-cupen i sitt første år i klubben, måtte gå etter andreplass i ligaen og verken cup- eller Champions League-suksess i annensesongen.

Dermed er André Villas-Boas den sjuende manageren som Roman Abramovitsj ansetter i løpet av sine åtte år som klubbeier.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag