RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er ingen ny Bjørndalen

Foto: Jens Meyer/AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Endelig er junior blitt voksen. Emil Hegle Svendsen er Norges nye gullgutt.

ÖSTERSUND (Nettavisen): 22-åringen fra Trondheim lot følelsene ta overhånd i minuttene etter at torsdagens gull på 20-kilometeren var sikret. Emil Hegle Svendsen gråt ikke bare én gang. Han hadde problemer med å holde tårene tilbake hver gang han ble intervjuet.

- Det er en drøm som går i oppfyllelse. Det er helt utrolig. Jeg skjønner ikke at det er mulig. Jeg hadde ikke troen på at jeg skulle klare det på denne distansen - og i hvert fall ikke i dag, sier Hegle Svendsen noen minutter etter målgang.

- Skiskyting betyr alt
Norges nye gullgutt gikk et knallsterkt langrenn. Han bommet bare én gang på standplass, og da var det ingen som kunne hamle opp med unggutten. Ole Einar Bjørndalen (34) fikk to tilleggsminutter, men knep likevel sølvet – tre sekunder foran russeren Maxim Maksimov. Bjørndalen var halvminuttet bak sin landsmann.

- Dette betyr alt for meg, skiskyting betyr alt. Det er mye som skal klaffe for at man skal vinne gull på dette nivået. I dag er jeg verdens beste skiskytter, jubler Hegle Svendsen.

Onsdag skrev Nettavisen at Hegle Svendsen hadde hatt en lengre prat med landslagssjef Kjell Ove Oftedal etter de to 12.-plassene fra sist helgs sprint og jaktstart. Unggutten var nær medalje begge dager, men ble felt av dårlig skyting.

- I dag hadde jeg bestemt meg for å holde hodet kaldt underveis og ikke tenke på verken gull eller resultater. Samtalen med Kjell Ove var svært nyttig for meg. Han fikk meg til å tenke på selve gjennomføringen av løpet og ikke på selve resultatet.

- Nå er jeg jævlig sliten i hodet. De første minuttene etter målgang skalv jeg i armer og bein. Jeg er utslitt, sier gullgutten.

(Les videre under bildet)

Sponset av Bjørndalen
- Når gikk det opp for deg at du var blitt verdensmester?

- Etter at Ole Einar hadde passert målstreken. Jeg kikket opp på resultattavlen på vei ut fra siste skyting og så at jeg lå godt an, men jeg brydde meg ikke.

For Hegle Svendsen var det ekstra deilig å slå Ole Einar. For to år siden var tidenes mestvinnende skiskytter privat sponsor for stortalentet.

- Jeg gikk et kjempeløp, men det er utrolig morsomt at Emil vant gull. Han er et enormt talent, som har trent knallhardt i mange år, skryter Bjørndalen.

- Jeg har alltid drømt om å slå Ole Einar når han har en topp dag. Det gjorde jeg i dag, sier 22-åringen.

- Men jeg er ingen ny Bjørndalen - og jeg har ikke som mål å kopiere ham heller. Men jeg håper vi kan dra nytte av hverandre i årene som kommer.

- Hva er du mest imponert over ved deg selv i dag?

- At jeg klarer å holde hodet kaldt. Jeg har jobbet sinnssykt med hodet siden sist helg.

- Er det noen du vil takke?

- Mamma og pappa, smørerne og trenerne.

Treneren tørket tårer
- Jeg er overbevist om at Emil kommer til å prege skiskytingen i mange år fremover med vanvittige mange gode plasseringer, sier Halvard Hanevold, som ble nummer 17 på distansen han vant for fem år siden.

Også landslagstrener Kjell Ove Oftedal måtte tørke tårer.

- Helt utrolig! sier Oftedal, som var preget av stundens alvor.

PS. Alexander Os ble nummer 41 med seks bom.

Les alt om VM i skiskyting i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere