*Nettavisen* Sport.

- Jeg er ingen verdensmester

Foto: Scanpix

Likevel fnyser Johan Kaggestad av kritikken.

22.01.10 10:17

- Det er mange som har vært skeptiske til (Johan) Kaggestads kompetanse, og han ble aldri den ressurspersonen for skøyteløp vi i miljøet håpet på, fortalte Morten Henriksen til Nettavisen onsdag.

Dette uttalte Henriksen, som er Skøyteforbundets ressursperson på inline (rulleskøyter), etter at Kaggestad trakk seg som Olympiatoppens mann på skøyter.

Les også: - Mange skeptiske til Kaggestad

Henriksen la til:

- Jeg er følelsen av at Kaggestad har vært en nødløsning fra Olympiatoppens side.

- Kjenner ikke modellen vår
Overfor Nettavisen rister utholdenhetseksperten på hodet. Kaggestad har jobbet med vidt forskjellige idretter som fotball, fekting, seiling, sykling og skøyter – men opplever sjelden å bli stemplet som «inkompetent».

- Da kjenner han ikke til modellen Olympiatoppen jobber etter. Som coach i Olympiatoppen jobber man med helheten rundt landslaget og utviklingen, vi er ikke nede på detaljnivå. Vi har nok fagpersoner i vår organisasjon, som vi trekker inn når det er nødvendig. Det kan også være områder landslaget ønsker at vi skal gå inn med fagkompetanse, påpeker Kaggestad til Nettavisen og ramser opp teknisk trening, utstyr, mental trening, styrke og bevegelighetstrening.

Totalt har Olympiatoppen 12 forskjellige coacher. Alle under ledelse av toppidrettssjef Jarle Aambø. Målet er å etablere eller videreutvikle prestasjonskulturen i særidretten, men ofte skjer det på områder litt utenfor spesialfeltet.

Her finner du Olympiatoppens organisasjonskart!

Kaggestad trekker fram Marit Breiviks (tidligere landslagssjef i håndball) coachingrolle opp mot fotballen, Tore Øvrebøs (tidligere landslagstrener i roing) arbeid med svømmerne og Atle Kvålsvoll (tidligere proffsyklist) ansvar for kombinert som eksempler.

- Jeg er ingen verdensmester på skøyter, men derfor er jeg coach. Det er nok av fagfolk og vi har mange løpere som på forskjellige områder har brukt fagkompetanse til Olympiatoppen.

Jobbet med fekting
Kaggestad jobbet med selv med seiling (!) foran sommer-OL i Sydney for snart ti år siden.

- Det er utfordrende å være coach i Olympiatoppen. Jeg har vært engasjert innenfor mange idretter og har vært nødt til å gripe det an forskjellig hver gang. Mitt virke innenfor skøyter er blant de lengste engasjementene jeg har hatt. Jeg jobbet med fekting og seiling foran OL i Sydney. Jeg kan ingenting om det, men likevel hadde vi fagkompetanse og treningskunnskap nok til å få fart på båten, sier han.

Les også: - Dette kunne vært en TV-serie

Når det gjelder den gryende konflikten innad i skøyteleiren henviser han til toppidrettssjef Jarle Aambø. Han lar likevel et par ”ufarlige” spørsmål slippe igjennom:

- Hvordan har de siste dagene vært?

- De har vært utfordrende, svarer han kort.

- Er det trist å trekke seg ut tre uker før OL?

- Det har jeg ingen kommentar til.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag