*Nettavisen* Sport.

- Jeg er kjempefornøyd

Foto: Geir Olsen / SCANPIX

Magnus Moan på andreplass i lørdagens verdenscuprenn.

Moan gikk ut 1.14 minutt bak lederen Bernhard Gruber på en 19.-plass. Gruber var ikke noe problem, men tyskeren som var nummer seks etter hopprennet klarte han ikke å ta igjen. Frenzel var 20,4 sekunder foran Moan i mål. Tino Edelmann fra Tyskland ble nummer tre, mens Mikko Kokslien ble nummer fire..

– Jeg er kjempefornøyd med annenplassen. Det var en veldig OK dag, og jeg var igjen på pallen. Hoppet er jeg ikke fornøyd med, men det var greit nok til å være med å kjempe om topplasseringer. På sisterunden gikk jeg alt jeg kunne og klarte å ta igjen klynga foran, sa Moan etter rennet.

29-åringen trives i østerrikske Seefeld.

– Dette er en av mine favorittplasser. Et fantastisk koselig og flott sted med ny bakke og bra løyper, synes han.

– Magnus gjorde ikke helt jobben sin i hoppbakken. Han har jo vært topp ti under trening, men han fulgte opp med et veldig bra langrenn, sa landslagssjef Kristian Hammer fra sykesenga hjemme i Norge.

Hammer kunne opplyse at Håvard Klemetsen sto over lørdagens renn fordi han ikke deltok i fredagens kvalifisering på grunn av smerter i et kne. Han er imidlertid klar for søndagens renn.

Jørgen Graabak var beste norske på 10.-plass etter hoppdelen, og han gikk seg opp tre plasseringer. Han var 35,9 sekunder bak vinneren på sjuendeplass.

Magnus Krogh ble nummer 13, mens Jan Schmid endte på 27.-plass etter et godt utgangspunkt i hopprennet. Truls S. Johansen gikk seg opp fra 43. til 38.-plass til slutt.

Verdenscuplederen Jason Lamy Chappuis fra Frankrike ble bare nummer 15 slik at Moan tok kraftig innpå ham i verdenscupen sammenlagt. Trønderen er nå 43 poeng bak franskmannen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.