RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er klar, Hareide

Foto: Marit Hommedal (Scanpix)
Sist oppdatert:
BRANN STADION (TV 2 Nettavisen): - Han spilte sin beste Brann-kamp noensinne, skryter Mons Ivar Mjelde etter Bengt Sæternes' oppsvisning mot Lillestrøm.

BRANN - LILLESTRØM 6-2: Bengt Sæternes leverte en oppvisning av de sjeldne mot Lillestrøm på eliteseriens festdag 16. mai.

SE MÅLENE HER!

Den tidligere Brügge-proffen scoret tre fenomenale mål - og ble snytt for to. Ikke rart landslagskaptein og lagkamerat Martin Andresen og Brann-trener Mons Ivar Mjelde tok i bruk store ord da de etter kampen beskrev Sæternes' innsats.

- Bengt er en komplett spiss. Han er gjennombruddshissig og har ekstreme avslutningsegenskaper. Dette var nok hans beste kamp hittil i Brann-trøya, skryter Mons Ivar Mjelde til TV 2 Nettavisen.

Martin Andresen kunne knapt nok vært mer enig med sjefen for Brann-skuta.

- Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si om det Bengt gjør for oss i dag. Han er et angrep alene. To av målene hans er jo nesten i verdensklasse. I løpet av de månedene jeg har spilt sammen med Bengt i Brann, er nok dette hans beste kamp for oss, sier landslagskapteinen.

Nøktern hovedperson
Men Bengt Sæterens selv var svært nøktern etter kampen. Han virket nesten brydd av alt skryten av lagkameratene og støtteapperatet.

- Jeg liker egentlig ikke at verken andre eller meg selv skal vurdere min egen innsats. Jeg prøver bare å spille best mulig fra kamp til kamp og gjøre det bra for Brann, sier den beskjedne hovedpersonen.

- Så du mener ikke dette er din beste kamp i Brann-trøya?

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Kanskje har jeg spilt bedre, kanskje har jeg spilt dårligere. Akkurat nå gleder jeg meg bare over at jeg klarte å score tre fine mål, svarer han.

Sæternes kunne imidlertid blitt femålscorer i Branns slakt av «Kanarifuglene» mandag. Både før og etter hvilen satte han ballen i nettmaskene ytterlige to ganger - men begge målene ble feilaktig avblåst for offside.

Scoret fem mål
TV-bildene viste nemlig klart at Sæternes' scoringer burde vært godkjent.

- Akkurat nå føles det ikke noe bittert. Men jeg kan ærlig si at jeg i løpet av kampen ble sur på dommeren, konstaterer Branns spisshelt.

- La meg si det sånn. Han burde hatt minst fire mål i dag, sier en ordknapp Mjelde om situasjonene som førte til at dommer Tommy Skjerven ble dagens mest upopulære mann på et fullstappet Brann Stadion.

Bengt Sæternes har etter mandagens fenomenale hattrick plassert navnet sitt øverst på toppscorerlisten. Syv mål har det blitt på de syv første kampene i eliteserien.

- Tenker ikke på landslaget
- Venter du en telefon fra Hareide nå?

- Jeg tenker overhodet ikke på landslaget. Ringer Hareide, er jeg klar. Ringer han ikke, gjør det meg ingenting, svarer Sæternes.

- Etter en litt tung periode vinter, er målet mitt først og fremst å bli stabil på et høyt nivå. Jeg kan ikke være på topp 12 måneder i året, men kanskje kan jeg klare å være på topp i ti, sier han videre.

- Frister et nytt opphold i utlandet?

- Nei, egentlig ikke. Nå er jeg i Brann, og ønsker ikke å skape spekulasjoner om at jeg er på vei bort fra klubben, slår 30-åringen fast.

17. mai skal han sammen med resten av Brann-mannskapet gå i tog i fotballgale Bergen.

- Herlig å kunne gå i tog med tanke på denne fantastiske seieren. Hadde vi tapt, måtte vi gå med bøyd hodet, sier Sæternes - vel vitende om at Brann tok sin første seier over LSK på hjemmebane siden 1994.

- Gedigen hangover
Mens Brann-spillerne var i ekstase etter 6-2-seier, var det en svært nedbrutt stemning i LSK-garderoben etter kampen.

17. mai blir en gedigen «hangover» for Uwe Röslers mannskap.

Frode Kippe, tilbake i aksjon etter albuen han fikk fra Hannes Sigurdsson tidligere i år, sier det enkelt:

- Ingenting, absolutt ingenting, forsvarer vår innsats i dag. Det er rett og slett ikke vits å si noe om det vi gjør i dag, for alle så hvor dårlige vi var, sier han til TV 2 Nettavisen.

Robert Koren og Michael Misfud scoret for LSK, mens Ragnvald Soma, Olafur Örn Bjarnason og Raymond Kvisvik tegnet seg på scoringslisten for Brann i tillegg til Sæternes' hattrick.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere