RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er langt, langt nede

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
Men Michael Rasmussen garanterer at han ikke er ferdig som sykkelrytter.

Følg fredagens etappe i Tour de France direkte her fra 12.30 eller se rittet direkte på TV 2 eller TV 2 Sumo fra 14.00!

Den danske avisen Politiken har fått tak i Michael Rasmussen, som onsdag kveld ble kastet ut av både Rabobank og Tour de France. Rasmussen hadde på det tidspunktet nettopp vunnet den 16. etappen, og det så ut til at sammenlagtseieren nærmest var i boks.

Forstår ikke
- Det er ikke 24 timer siden jeg ble kastet ut av Tour de France, så jeg er langt, langt nede. Og jeg kan fortsatt ikke forstå det som har skjedd, sier Rasmussen.

Se vårt tilbakeblikk på årets Tour de France på TV 2 Sumo (krever abonnement)

Rabobank ga ham sparken fordi han angivelig skal ha løyet om hvor han befant seg under et treningsopphold i juni. 33-åringen hevder at han befant seg i Mexico, mens øyenvitner skal ha sett ham i Italia.

Antidopingreglene krever at alle ryttere skal gjøre rede for hvor de befinner seg til enhver tid, slik at det skal være mulig å gjennomføre uanmeldte dopingkontroller. Rasmussen har fått totalt fire advarsler fra det danske og internasjonale sykkelforbundet.

- Nå har jeg fått tid til å samle meg litt, og jeg kan garantere at jeg ikke er ferdig som sykkelrytter.

Ikke sparket
- Jeg kan ikke avsløre mer om hvordan jeg ser på framtiden min, men jeg er sikker på at jeg skal få meg en jobb, også hvis jeg blir sparket i Rabobank. For det er jeg faktisk ikke ennå, avslører Rasmussen overfor Politiken.

Rabobanks lagleder Theo de Rooij satt tirsdag sammen med Michael Rasmussen på en pressekonferanse hvor dansken forsøkte å forklare de fire advarslene han hadde fått for brudd på meldeplikten. I en pressemelding som ble sendt ut onsdag kveld, uttalte styret i den nederlandske banken at de støttet avgjørelsen om å trekke Rasmussen ut av Tour de France og gi ham sparken.

- På den hektiske onsdagen fikk jeg beskjed om at jeg er suspendert, men ikke at jeg er sagt opp. Det har jeg senere lest i mediene. Men dette er forhold som min advokat nå tar seg av. Jeg har de siste ukene bevist at jeg er en av verdens beste sykkelryttere. Og at jeg har det sterkeste hodet i feltet. Ellers hadde jeg ikke klart de vanskelige forholdene jeg har vært gjennom. At jeg så til slutt ikke selv var herre over hva som skjedde, er en annen sak, forklarer Rasmussen.

- Stjålet fra meg
Han følte at han hadde vunnet Tour de France da han syklet først over målstreken på Col d'Aubisque onsdag.

- Da hadde jeg virkelig rittet i min hule hånd. Men nå er seieren stjålet fra meg. Og det skal ikke være noen hemmelighet at jeg er rasende på Rabobanks manager Theo de Rooij. Det er ene og alene på hans initiativ at denne beslutningen er fattet.

- Har du stempler i passet ditt som beviser at du har vært i Mexico på det tidspunktet hvor det nå påstås at du er sett i Italia?

- Jeg vil ikke uttale meg om den slags lenger. Jeg føler ikke at jeg er forpliktet til å uttale meg offentlig om hvor jeg befinner meg. Men fra nå av tar advokaten min av seg alt dette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere