RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Harald Fjelddalen / Mediehuset Nettavisen

- Jeg er lei det spørsmålet

Tora Berger kommer ikke til å ombestemme seg.

ULLEVÅL (Nettavisen): For snart fire år siden gikk Tora Berger inn til Norges 100. gull i olympiske vinterleker, og ble samtidig tidenes første norske, kvinnelige skiskytter som fikk et OL-gull rundt halsen. Øvelsen var normaldistanse, og selv om Berger stilte til start i fem av fem øvelser i Vancouver, ble det med den ene medaljen.

Siden har hun vunnet fantastiske 13 VM-medaljer, men 32-åringen er fortsatt sulten på å bygge ut den olympiske merittlista.

Det har hun tenkt til å gjøre ved å gå seks av seks av distanser i Sotsji (mix stafett har kommet med på skiskytterprogrammet).

- Får jeg lov til å gå alle distansene, gjør jeg det. Det er veldig mange som har lyst på medalje, men jeg håper jeg klarer å vinne minst én individuell konkurranse, og at vi også tar medalje på stafett, sier Berger til Nettavisen når vi møter henne i forbindelse med lanseringen av OL-klærne som de norske utøverne skal ha på seg under mesterskapet.

- Kommer ikke til å ombestemme meg
Uansett hvordan det går i Sotsji, skuffelse eller jubel, er den norske skiskytterdronningen fast bestemt på at dette blir hennes siste sesong.

- Jeg kommer ikke til å ombestemme meg, sier hun sikkert, selv om mange har prøvd å vippe henne den andre veien siden hun i 2012 offentliggjorde at hun kommer til å legge opp etter OL i Sotsji.

- Jeg er litt lei det spørsmålet. Jeg vil heller ha spørsmål om det som skal skje i OL, sier hun.

Vi våger oss likevel til å spørre om planene for livet etter skiskytterkarrieren er lagt.

- Jeg skal først ta meg litt fri, og så får jeg planlegge resten av livet etter det. Jeg vet ikke hva jeg har lyst til å holde på med. Det kan bli noe innen idrett, eller kanskje noe helt annet.

Kvitt smertene
Berger understreker at det ikke skorter på motivasjonen før OL, og det fysiske grunnlaget skal det heller ikke være noe feil med. Lesja-løperen har i mange år slitt med et vondt kne som har gjort det vanskelig å løpe, men i sommer og høst har smertene vært fraværende.

-Trening har fungert veldig, veldig bra. Jeg har løpt mer enn tidligere nå som kneet er bra, og har fått trent slik jeg ønsker. Nå er det bare å fortsette å gjøre en god jobb inn mot sesongen og OL, avslutter hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere