RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er mer misfornøyd enn dere

Sist oppdatert:
«Alle» vil vrake Morten Gamst Pedersen. Men hva mener Åge Hareide?

BISLETT (Nettavisen): Kommentatorene i Nettavisen, VG, Dagbladet og Aftenposten var samstemte etter 4-0-seieren mot Malta – Morten Gamst Pedersen bør vrakes til Ungarn-kampen.

Les bloggen til Nettavisens kommentator her.

- Ikke med på hylekoret
Søndag måtte Hareide og Gamst Pedersen svare på kravet.

- Jeg kan vel ikke bruke avisene til å vurdere om jeg skal sette folk ut av laget eller ikke? Du mener vel ikke, det? Spørsmålet var jo sånn formulert, bjeffer Åge Hareide overfor Nettavisen da vi spør ham om saken.

- Nei. Jeg er ikke en mann som kaster meg på et hylekor og kritiserer spillere. Det gjør jeg bare ikke, fortsetter han.

Men var han fornøyd med Gamstens innsats?

- Vi må sette oss ned og se kampen først. Morten var jo ikke hundre prosent med det magegreiene, men jeg valgte å spille med ham likevel. Han trengte matchingen, men var variabel. Jeg regner med at han står bedre rustet etter hvert. Nå får vi se hvordan han gjør det frem mot Ungarn-kampen.

Noe mer vil han ikke si om han vurderer å sette ut Blackburn-esset.

- Var det feil å bruke ham?

- Hvis det hadde gått ut over laget så hadde det vært feil å bruke ham. Men jeg valgte å bruke ham fordi han trengte matchtrening.

- Men du står fortsatt på at du skal bruke formspillere?

- Formspillere er viktig. Man må ha god form på landslaget. Men man må også ha relasjonelle forbindelser. Det er ting som skal fungere sammen, og Gamsten og John Arne hadde godt av å spille litt sammen, fortsetter landslagssjefen.

- Vil revansjere seg
Gamst Pedersen hadde bladd litt i avisene, og registrert at enkelte vil ha ham ut av førsteelleveren. Han godtar kritikken, men vil voldsomt gjerne spille også mot Ungarn.

- Jeg kan ikke stoppe folk fra å mene ting. De må få lov til å skrive det de gjør. Men jeg kommer til å gjøre min jobb for å være best mulig forberedt til kamp onsdag. Alle her har lyst til å spille mot Ungarn. Det har jeg også, sier han.

- Men som jeg sa rett etter kampen - Malta-kampen var ikke min beste kamp. Det var jeg ærlig på da. Og jeg tåler å få kritikk. Man blir vurdert av mange. Det er mange meninger. Noen synes aldri at man gjør en god kamp. Andre synes at man er god uansett. Og jeg visste på forhånd at jeg ikke ville få terningkast seks i avisene. Det viktigste var uansett at vi vant, fikk et fantastisk resultat og at min prestasjon ikke hadde innflytelse på resultatet.

- Revansjesugen?

- Jeg blir revansjesugen av min egen prestasjon. Ikke av det som står i media. Jeg gjorde en god kamp borte mot Ungarn. Nå håper jeg å kunne gjenta den prestasjonen mot dem hjemme også.

- Angrer du på at du spilte med magetrøbbelet?

- Det med magen er ingen unnskyldning, og kampen mot Malta er historie. Jeg headet i stolpen mot Chelsea tidligere i sesongen, men det nytter ikke etterpå å tenke at jeg kanskje burde tatt ned ballen i stedet. Det jeg gjorde skjedde der og da. Etterpå får man stå for det. Jeg håper imidlertid å komme sterkere tilbake. Jeg vet at jeg kan gjøre det.

- Vet du hvorfor du fikk mageproblemene?

- Nei. Det er ingen logisk forklaring.

- Er det over nå?

Ja. Jeg har spist godt, holdt på maten og drukket mye. Jeg føler meg fin i dag.

- Jeg er nok mest misfornøyd
Han avviser alle påstander om at han ikke synes at det er så gjevt å være på landslaget, men innrømmer at forventningene kanskje kan være noe urealistiske til hva han skal prestere.

- Folk forventer mye av oss. Det må de også kunne gjøre. Men av og til kan det nok kanskje være litt urealistisk. Det vet jeg fra hvilke forventninger jeg selv hadde til landslagsspillerne da jeg var mindre, sier han.

Og:

- Det som skuffer meg mest er at jeg har veldig mange målgivende på innlegg i Blackburn, men mot Malta bommet jeg selv på innlegg helt upresset. Jeg hører da at folk er misfornøyde. Men jeg tror uansett at jeg er mer misfornøyd enn alle andre når jeg gjør sånne tabber.

Fortjener Gamsten ny tillit, eller bør han vrakes til Ungarn-kampen? Si din mening i kommentarfeltet under billedkarusellen fra kampen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere