*Nettavisen* Sport.

- Jeg er OK

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

Mark Cavendish håper på sesongens første seier i Tour of Oman.

14.02.11 21:37

HTC-Highroad-rytter Mark Cavendish sesongåpnet i Australia og Tour down Under.

Det ble ingen suksess. Briten ble slått til blods allerede på den første etappen og var preget av det hele World Tour-rittet.

25-åringen reiste deretter rett til Tour of Qatar. Velten på åpningsprologen spolerte mye av rittet. Cavendish fullførte, men kom aldri i vinnerposisjon i løpet av de seks dagene i Qatar.

Rittmodus
- Jeg er OK nå. Man kan fremdeles se at jeg har vært i bakken, men det går mye bedre, sier Cavendish til cyclingnews.com og legger til:

- Det kunne vært aktuelt å dra hjem, men det er bedre å kjøre ritt her enn å gjøre den samme treningen hjemme. Mye på grunn av at jeg får den daglige massasjen og kommer i rittmodus, noe jeg trenger før Milan-San Remo.

Sammen med den italienske monumentklassikeren vil Tour de France og VM i København være Cavendish' tre store mål denne sesongen.

Tre eller fire muligheter
- Til tross for veltene er formen min god. Jeg ville ikke ta for mange risikoer etter velten i Qatar, og jeg hadde i tillegg mye uflaks. Men jeg fornøyd med situasjonen, laget gjorde det bra og vi vant (sammenlagt med (opptrekker) Mark Renshaw), forteller Cavendish.

Les også: Stjernene inntar Oman

Tour of Oman er ikke like skreddersydd for Cavendish som Tour of Qatar, men briten mener fremdeles at han har muligheten tre eller fire dager.

- Det er tre absolutte sprintetapper, kanskje fire. Det er mange muligheter, sier Cavendish og avslutter:

- Med meg og Matthew Gos har vi en bra duo. Vi har også sterke lagkamerater med oss. Alt ligger til rette for å gjøre det bra.

PS! Mark Cavendish sykler også Tirreno-Adriatico før Milan-San Remo.

Sjekk hvilke norske ryttere som gjør det samme under sesongplaner i menyen øverst på procycling.no!

Diskuter Tour of Oman i vårt nye diskusjonsforum!

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag