*Nettavisen* Sport.

- Jeg er på PGA-touren

Foto: AFP/Scanpix

Henrik Bjørnstad (30) tilater seg å juble før den siste turneringen.

Etter tre relativt magre år i Nationwide-serien i golf er Henrik Bjørnstad nå endelig tilbake i golfens superserie, PGA, fra neste sesong.

- Jeg kan vel tillate meg å si at jeg er på PGA-touren nå. Jeg har ikke tillatt meg å glede meg før nå, sier Henrik Bjørnstad til Aftenposten.

Med en 38. plass i den nest siste turneringen innkasserte han nok dollar til å trygge plasseringen som gir plass sammen med Tiger Woods, Phil Mickelson, Paul Casey, Ernie Els, Vijay Singh og resten av de store golfprofilene.

- Uansett om alt skulle gå mot meg i den siste turneringen, vil jeg ikke havne utenfor de 25 beste som får PGA-kortet, bekrefter han.

Bjørnstad har spilt 25 av de 28 turneringene som har vært arrangert i Nationwide-serien i år, og har tenkt å være like aktiv neste sesong.

- Det første målet for dem som kommer på PGA-touren er å beholde kortet. Derfor tenker jeg å stille opp på alt jeg får sjansen til neste år. Jeg har kjørt en stund på reservetanken etter det kjøret jeg har hatt i år, men taktikken har jo vært vellykket, sier 30-åringen.

Bjørnstad topper birdie-statistikken i Nationwide-serien denne sesongen.

(ANB)

Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.