RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er ren, stol på meg!

Sist oppdatert:
Michael Phelps vil unngå alle dopingspekulasjoner mot ham.

Naturligvis vil det alltid stilles spørsmål ved en 12-dobbelt olympisk vinner. Men Michael Phelps sier han kan bevise overfor enhver tviler at han ikke har brukt dop.

LES OGSÅ: Kongen nærmer seg mål

På pressekonferansen etter seieren på 200 meter medley fredag, ble han konfrontert med det faktum at mange amerikanske idrettsutøvere har vært involvert i dopingsaker i det siste. Og at enkelte vil stille spørsmål ved at hans prestasjoner er for gode til å være sanne.

- Alle har lov til å si det de vil. Jeg vet at jeg er rein. Og jeg har gått igjennom «Project Believe» med USADA, hvor jeg selv foreslo ta bli testa mer enn det som er vanlig. Folk må tro det de vil, men fakta er fakta – og jeg kan bevise resultatene, sier Phelps ifølge Reuters.

Prosjektet som, den amerikanske anti-dopingorganisasjonen (USADA) står bak, involverer også sprinteren Allyson Felix og tikjemperen Brian Clay. Det går ut på at disse leverer flere blod- og urinprøver utenom de regulære dopingtestene.

Phelps pryder da også bildemessig USADAs hjemmeside – der han fronter «My Victory-kampanjen». Det er et prosjekt som oppmuntrer unge utøvere til å engasjere seg mot doping.

Alt om Beijing-lekene i vårt OL-magasin!
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere