*Nettavisen* Sport.

- Jeg er rett type, Åge

Foto: Dag Langerød (TV 2 Nettavisen)

- Jeg er den rette typen for vanskelige bortekamper, sier Ardian Gashi til Åge Hareide. I mangel av ordentlig skjeggvekst vurderer han eyeliner for at landslagssjefen skal få øye på ham igjen.

14.09.04 12:07

- Mot Skottland og Slovenia trenger vi noen med skjeggstubber, sa Åge Hareide forrige uke.

Landslagssjefen etterlyste en annen type midtbanespiller enn det Magne Hoset og Martin Andresen er. Gashi kan være mannen.

- «Nå burde du anlegge skjegg», sa en kompis til meg etterpå. Men det er bare et problem - det er ganske lite med skjeggvekst her. Kanskje jeg burde fått meg maskara eller noe sånt for å markere litt, sier Gashi og gliser.

Bør Gashi på landslaget? Diskuter saken her.

I storform etter rolleskifte
Han har vært strålende i Vålerengas siste kamper, og viste også offensive takter da han scoret et nydelig mål mot Rosenborg. Ifølge Gashi har Vålerenga faktisk ikke tapt siden han ble flyttet fra en ubekvem kantrolle og inn sentralt på permanent basis.

Skiftet kom etter en lengre prat med trener Kjetil Rekdal.

- Jeg startet sesongen på kanten, spilte noen veldig dårlige kamper der og var veldig misfornøyd med det. Jeg trengte selvtillit, og vi tok en prat om dette. Vi ble enige om å endre, og etterpå har jeg spilt sentralt, sier Gashi.

Praten skjedde før bortekampen mot Bodø/Glimt. Etterpå har Vålerenga tatt 14 poeng av 18 mulige med Gashi sentralt. Den eneste kampen laget har tapt i samme periode kom mot Lyn. Da var den tidligere Ørn-, Molde- og KIL/Hemne-spilleren suspendert.

- Jeg kan bidra
Nå føler han at formen er såpass god at han kan gjøre en god jobb for Norge. Fra start. Både mot Skottland og Slovenia.

- Jeg føler at jeg kan bidra med ganske mye. Spesielt på bortebane mot vanskelige motstandere. Da kreves det at folk står frem og biter fra seg. Da er jeg rette typen, sier Gashi.

- Jeg er også en mann for store anledninger, legger han til.

Og nevner seriekampen mot RBK i helga, europacupkampene mot Newcastle i år og europacupkampene i fjor høst. I tillegg til flere kamper for U21-landslaget.

- Enten kan jeg brukes i en av rollene som allerede eksisterer på landslaget, ellers så kan jeg brukes i en spesiallaget rolle for å ødelegge for skottene og slovenerne, foreslår han.

Stoler på Hareide
- Men det er én mann som er valgt til å ta ansvaret for Norge, og jeg stoler på at han tar de rette valgene. Det er klart man ønsker å spille for Norge, og at man blir skuffet hvis man ikke kommer med - men skjer det, så må man bare bite tenna sammen og gjøre det bedre i neste kamp, sier Gashi videre.

Og:

- Jeg var skuffet etter uttaket forrige gang også - kampen mot Italia hadde passet meg.

Skuffet også før
Det er ikke første gang han har blitt skuffet i forbindelse med landslaget. Gashi var med på landslagets tur til Asia, men fikk kun én omgang - i en kantrolle han ikke føler seg hjemme i - da Singapore ble slått 5-2. Han var også med mot Serbia, men kom aldri på banen.

- Men det er ikke på kanten at styrken min ligger. Min styrke ligger blant annet i aggressivitet i midtbaneleddet, stresse motstanderen og raske sideforflytninger, sier han.

I tillegg viste han mot Rosenborg også at han kan glimte til offensivt.

- Sentralt så har jeg større valg når jeg skal gå av en spiller. I en kantrolle blir løsningen som oftest innover for meg, sier han.

- Tungt å se på
- Hvordan var det å se på Norge mot Italia og Hviterussland?

- Det var ganske tungt. Man sitter og tripper. Det er jo et VM-sluttspill vi snakker om. Man vil jo gjøre sitt for å hjelpe, sier han.

- Er du bedre enn noen gang nå?

- Det er vanskelig å si. Jeg føler fortsatt at jeg har mye mer i meg enn det jeg har fått ut. Jeg prøver å få ut mest mulig, men det er ikke alltid at én får gjort det man ønsker.

- Hvorfor slet du i begynnelsen av sesongen?

- Det ligger nok en del i at jeg ble brukt på kanten. Mesteparten av spillet i Vålerenga foregikk på venstrekanten, og da jeg først fikk kjempet til meg ballen så skulle jeg prøve å gjøre alt på én gang. Gjør man feil da, så blir det lagt merke til. Jeg slet med valgene, men nå begynner det å komme mer på rett spor, sier han.

Det er godt nytt. Ikke bare for Vålerenga. Men kanskje også for Norge.

Bør Gashi på landslaget? Diskuter saken her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.