- Jeg er så sinnssykt glad

Foto: Afp

For første gang er to norske førere på seierspallen i en VM-runde i rally.

13.11.11 15:44

Mads Østberg og Henning Solberg har kjørt strålende i Rally Storbritannia og kunne søndag krone det hele med hver sin pallplassering.

Førstnevnte kjørte inn til andreplass, mens Solberg kapret tredjeplassen.

- Det var kjempe morsomt, og jeg er utrolig glad. Det har vært et bra løp for oss, og vi la grunnlaget allerede på fredag da vi klatret opp til tredje. Etter at Petter (Solberg) ble borte, så har vi fokusert på å få bilen til mål, og det synes jeg vi har gjort på en bra måte. Jeg er utrolig fornøyd med hvordan det har blitt og kjempe glad for å stå på pallen sammen med Henning ikke minst og Jari-Matti, sier en glad Mads Østberg søndag ettermiddag i en pressemelding.

Finske Jari-Matti Latvala var overlegen på de britiske veiene. Det var hans femte seier i karrieren.

Det setter likevel ingen demper på feiringen til Østberg.

- Det er den beste VM-sesongen jeg har hatt noen gang, og mer enn jeg turte og håpe på før vi startet sesongen. Det er helt klart et stort steg i riktig retning, og det er utrolig deilig å avslutte på samme måte som vi startet, sier han.

Petter Solberg måtte bryte rallyet på lørdag etter at det oppsto brann i motorrommet. Også verdensmester Sebastian Loeb måtte bryte da han kolliderte med en bil som hadde kommet over i feil kjørefelt. Franskmannen kom uskadet fra hendelsen.

Resultater Rally Storbritannia:
1) Jari-Matti Latvala, Finland (Ford Fiesta) 3.27.03,5, 2) Mads Østberg, Norge (Ford Fiesta) 3.42,9 min. bak, 3) Henning Solberg, Norge (Ford Fiesta) 7.05,1, 4) Kris Meeke, Storbritannia (Mini John Cooper Works) 7.12,3, 5) Matthew Wilson, Storbritannia (Ford Fiesta) 8.57,3, 6) Ott Tanak, Estland (Ford Fiesta) 9.27,1, 7) Jevgenij Novikov, Russland (Ford Fiesta) 9.47,7, 8) Dennis Kuipers, Nederland (Ford Fiesta) 10.12,7, 9) Ken Block, USA (Ford Fiesta) 16.01, 10) Amindo Araujo, Portugal (Mini John Cooper Works) 17.01,6. Brutt: Petter Solberg (Citron).

VM sluttstilling:
1) Sebastien Loeb, Frankrike (Citron) 222, 2) Mikko Hirvonen, Finland (Ford Fiesta) 214, 3) Sebastien Ogier, Frankrike (Citron) 196, 4) Latvala 172, 5) Petter Solberg 110, 6) Mads Østberg 88, 7) Wilson 63, 8) Dani Sordo, Spania (Mini John Cooper Works) og Henning Solberg 59.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.