RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er sikker på at jeg kan klare det

Foto: JAIME REINA (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Igor Anton vil tilbake i toppen.

Den baskiske klatregeita Igor Anton har alltid levert gode resultater.

Problemet er at han har levert minst like mange klønete fall, som da han veltet i nøytral sone i Liege-Bastogne-Liege og knakk kragebeinet.

I mars blir han 30 år gammel, og det er på tide at han begynner å levere litt mer regelmessig.

Vil tilbake til toppen
Ambisjonene er i det minste på plass.

- Topp ti i vueltaen og de andre resultatene i Ardennene, jeg vet jeg kan gjøre det bedre, sier Anton til Cyclingnews.

29-åringen har levert flere fine resultater i Ardennene. Best gikk det i 2010 med fjerdeplass i Fleche Wallone og sjetteplass i Liege-Bastogne-Liege.

Nummer ni i 2012
Anton ble i 2012 nummer ni i vueltaen, etter jevn kjøring gjennom tre uker. Problemet var bare at han aldri var med helt i toppen.

- Jeg er sikker på at jeg kan klare det. Vueltaen i år var på et veldig høyt nivå på grunn av utfordrerne. Jeg er overbevist om at jeg kan forbedre resultatet.

Fra tidligere er hans beste plassering nummer åtte, mens han har vunnet fire enkeltetapper.

Den mest minnerike var den siste. I 2011 vant han en etappe inn til Bilbao, 33 år etter forrige gang vueltaen besøkte Baskerland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Veltet ut med ledertrøya
I 2010 veltet han ut av ledertrøya, på et tidspunkt hvor de fleste trodde han kom til å vinne til slutt.

- Jeg elsker vueltaen og det er et ritt som har gitt meg masse. Uten tvil er podiet i vueltaen mulig. Jeg er klar over at det er vanskelig, men med god form kan jeg kjempe om en plass på pallen.

Dermed er målene og ambisjonene på plass. Rittprogrammet til Anton er ikke endelig. Det er mulig han også vil sykle touren, men vi får vite mer rundt dette etter presentasjonen av Spania rundt den 12. januar.

Får støtte av norsk kommentator
TV2s sykkelkommentator Ole Kristian Stoltenberg har alltid vært svak for Anton og hans oransje Euskaltel-lag. Krokstadelvingen har god tro på at Anton igjen kan komme tilbake på sitt beste.

- Ja, jeg tror han kan komme tilbake i toppen. I de tre store er han litt prisgitt at det ikke er for mye tempo, og det er litt avhengig av hvem som er med, sier Stoltenberg til procycling.no.

35-åringen har kommentert samtlige av Antons bravader i Spania rundt og har alltid satt pris på hans noe uortodokse kjøring, som på mange måter reflekterer hele Euskaltel.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tror mer på suksess i Spania, enn Ardennene
Stoltenberg er enig med Anton i at konkurransen i 2012 var hard, men samtidig tror han også at formen ikke var like god som i 2010.

- Konkurransen i år var veldig tøff, men han har vist før at han kan slå alle. Men jeg tror han hadde vært nærmere toppen i toppformen fra 2010. Da kan han også gjøre det bra i Ardennene og i treukerssammendrag.

Når det kommer til Ardennene er han noe mer reservert i forhåpningene, men avviser ikke at det kan blir bra også der.

- Jeg tror mest på suksess i Spania. I Ardennene er det for mange som er bedre avsluttere enn han, selv om det hadde vært veldig moro. Hvis han skulle vinne i Ardennene så måtte det bli Fleche Wallone, avslutter Stoltenberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere