RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er skuffet over at han ikke stiller

(EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Skadekrisen til tross, Tore Vikingstad spiller definitivt ikke VM.

Norge reiser til VM i Tyskland med et sterkt svekket lag i forhold til det som tidvis imponerte stort under OL i Vancouver. Nøkkelspillere som Per-Åge Skrøder, Mads Hansen og Morten Ask er alle ute med skader, Mats Trygg venter familieforøkelse og Ole-Kristian Tollefsen soner karantene under hele gruppespillet, som for Norges del starter 9. mai.

Derfor håpet landslagssjef Roy Johansen at han skulle klare å overtale Tore Vikingstad til å bli med. Norges femte strake A-VM har tross alt gått fra å være et mesterskap hvor Norge håper å ryste gigantene til å bli et mesterskap hvor Norge må kjempe for livet som A-nasjon.

Et endelig nei
Vikingstad scoret halvparten av Norges mål i Vancouver og er en av de beste spillerne i den tyske ligaen. 34-åringen endte på tredjeplass i poengligaen der og ble nylig tysk mester med Hannover. Han kan med andre ord være en svært viktig spiller for Norge, dersom han selv ønsker det.

Det gjør han dessverre ikke.

- Han har sagt et endelig nei, sier landslagstrener Roy Johansen til Nettavisen.

Og legger til:

- Jeg er skuffet over at han ikke stiller når han ser hvordan ståa er. Når det er såpass mange skader, fødsler og utestengelser hadde jeg håpet at han ville fullføre sesongen med VM-spill. Han hadde bare trengt å forlenge sesongen littegrann.

Handler om å overleve
Johansen erkjenner at verdensmesterskapet nå kommer til å handle om å redde plassen i A-puljen. Norge møter Sverige, Tsjekkia og Frankrike, og må unngå sisteplassen i gruppen for å være sikret en plass i neste års A-VM.

- Det blir steintøft med så mange spillere ute. Målet blir nå helt klart å henge fast i A-puljen, sukker Johansen.

Vikingstad forstår at landslagstreneren er skuffet, og innrømmer at alle skadene gjorde det litt vanskeligere å stå fast på beslutningen om å gi seg.

- Det har vært avklart hele tiden at OL skulle være mitt siste mesterskap, og det har han visst. Jeg har ikke noe problem med å forstå at han er skuffet, og det var uheldig at så mange er borte nå, men jeg føler at jeg har gjort mitt, sier Vikingstad til Nettavisen.

Et nytt lag
Vikingstad var Norges førstesenter under de olympiske lekene i Vancouver tidligere i vinter, mens Mads Hansen og Morten Ask var andre- og tredjesentere. Nå må Norge altså klare seg uten alle tre. Det blir nødvendigvis et helt annet norsk landslag vi får se i Tyskland enn vi fikk se i Canada.

- Det hadde vært enklere om Vikingstad ga seg når alle de andre var på plass. I utgangspunktet synes jeg at alle må være motiverte, men jeg hadde håpet at han skulle ombestemme seg, erkjenner Johansen.

Nå må Anders Bastiansen ta et større ansvar, mens Anders Fredriksen, Martin Røymark, Kristian Forsberg og Ken André Olimb trekkes fram som andre senteralternativer. Spørsmålet er om dette blir godt nok til å slå Frankrike og dermed gå til kvalifiseringsrunden i stedet for nedrykksrunden.

- Frankrike har et bra lag. De slo Tyskland i fjor og overlevde i A-gruppen. Det blir en tøff kamp, konstaterer Roy Johansen.

Venter på ankesvar
Han håper i det minste at karantenen til Norges viktigste back, Ole-Kristian Tollefsen, enten blir opphevet eller redusert. Optimismen er imidlertid ikke stor.

- Vi har veldig gode argumenter, mener Johansen, som beskriver dommen som «hinsides all fornuft» når den sammenlignes med at for eksempel Joni Pitkänen fra Finland kun fikk én kamps karantene for en lignende takling under OL.

Johansen vet imidlertid ikke når anken eventuelt blir behandlet.

- Uansett har vi med Tollefsen i troppen. Han er en herlig spiller både på og utenfor isen, konstaterer landslagssjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere