- Jeg er skuffet

Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX (SCANPIX)

STAVANGER (TV 2 Nettavisen): Bjarne Berntsen fratrer sin stilling som administrerende direktør ved sesongslutt, etter fem år i jobben. Beslutningen ble tatt i samråd med vikingstyret.

13.09.04 16:44

- Ja, jeg er skuffet, forteller Bjarne Berntsen til TV 2 Nettavisen. Det har vært en tung dag, fortsetter han.

For vel en uke siden satt Berntsen sammen med resten av styret og evaluerte årets sesong. Det er ikke å legge skjul på at den sportslige delen har vært altfor dårlig. Viking som klubb skal være i toppsjiktet, sier Berntsen.

Selv med en rykende flott stadion, og et godt økonomisk fundament, valgte likevel styret å skyve Berntsen ut porten.

Vanskelig avgjørelse
- Klart det er en vanskelig avgjørelse, sier Ole Rugland, formann i Viking.

- Vi står overfor en masse utfordringer og er ikke fornøyde med den sportslige delen. Derfor føler vi at vi trenger fornyelser, sier Rugland.

Deretter innrømmer han at det kanskje er på et rart tidspunkt det skjer, men sier at klubben vil stå rustet til sesongen 2005.

Gjort en kjempejobb
- Uten Berntsen hadde vi nok ikke vært der vi er i dag, med tanke på det sterke økonomiske fundament, sier Rugland. Berntsen har gjort en kjempejobb i klubben og har ikke skyld i noe som helst, forsetter han.

Tabellsituasjonen har ikke noe å si for avgjørelsen til Viking-styret, ifølge Viking-formannen. Derfor virker det kanskje noe rart for flere hvorfor akkurat det er den administrative direktøren som blir kastet på dør.

- Avgjørelsen ville blitt tatt uansett om vi var topp fire, fortsetter Rugland. Det har vært en tøff avgjørelse, men det har vært en ryddig dialog hele veien, sier Ole Rugland.

Det med tabellsituasjonen er Berntsen veldig uenig i, som mener at han hadde blitt værende om Viking hadde vært i toppen i år, men setter klubben foran seg selv.

- Jeg vil ikke gå i veien for Viking som fotballklubb og respekter avgjørelsen som er tatt, sier Berntsen til TV 2 Nettavisen.

Lover å stå på til siste slutt
Selv om det er en tung dag for Bjarne Berntsen, lover han å gjøre jobben sin ut sesongen.

- Når jeg forlater Viking etter sesongslutt, skal jeg gå herfra med god samvittighet.

- Denne klubben betyr alt for meg, og jeg skal være profesjonell utifra omstendighetene, fastslår Berntsen.

Trolig får Berntsen en solid økonomisk pakke når han forlater viking, men ingen av partene vil gå nærmere inn på det.

- Vi har funnet en ordning på det, mer vil jeg ikke si, forteller Ole Rugland.

Epoke over for Berntsen
Dermed er det snart slutt for en lang epoke for Bjarne Bernsten i Viking. Klubben som han også hadde hovedansvaret for som trener etter at Kjell Inge Olsen valgte å trekke seg etter første serierunde iår. Frem til Roy Hogdson tok over i sommer har det dermed blitt mye å gjøre for Berntsen, som også trener Figgjo i 3.divisjon.

- Det er en tøff jobb, og en blir ofte veldig sliten, sier Berntsen. Han har vurdert sin stilling opptil flere ganger, men ønsket alikevel å fortsette i Viking.

Spillerne fikk beskjed om styrets beslutning like før de dro ut på treningsfeltet i dag. Ifølge Berntsen tok de det med fatning. En tung dag for Berntsen som var svært skuffet over beslutningen som ble tatt. Ifølge Rugland er det ingen navn ennå på blokka med tanke på den ledige stillingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag