*Nettavisen* Sport.

- Jeg er sterkt imot filming

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Åtte mål, utlikning på overtid og Mikael Lustig med slengkyss til Henning Berg.

11.04.11 08:23

ROSENBORG – LILLESTRØM 4-4:

LERKENDAL (Nettavisen): Det ble etter hvert høy temperatur i søndagens hovedkamp på Lerkendal.

55 minutter ut i kampen var Lerkendal Stadion nær kokepunktet da Mikael Lustig gikk i bakken innenfor 16-meteren. TV-bildene viser at det var kontakt, men at Lustig muligens hjelper til noe. Svensken har samme oppfatning av situasjonen.

- Det er ingen tvil om at han tar beinet mitt. Jeg innrømmer at jeg kanskje hjelper til litt, men jeg mener det er klar straffe så lenge det er kontakt, sa Lustig til Nettavisen etter kampen.

- Han skriker at jeg filmer
På sidelinjen var Henning Berg illsint og gestikulerte med hendene og la ikke skjul på at han mente at den svenske landslagsspilleren forsøkte å filme seg til straffe.

- Jeg synes det er unødvendig av en så god spiller å holde på sånn. Fra min posisjon ser det ut som han kaster seg veldig, sa Berg.

Da Rade Prica satte inn sitt tredje for dagen og utlignet til 3-3, løp Mikael Lustig bort til LSK-benken og sendte i vei et slengkyss i retning Berg.

- Han står og skriker til meg at det er filming. I kampens hete blir det litt sånn. Man gir og tar, var svenskens kommentar til gestikuleringen.

Feiret foran LSK-benken
Da Rade Prica sendte Lerkendal til himmels med sitt 4–3-mål tok Lustig, nok en gang, turen bort til Lillestrøms benk. Denne gangen jublet svensken vilt og fektet med hendene.

- Det så ikke jeg. Han må få feire akkurat som han vil. Men det er filmingen det bør slås ned på. Jeg har vært forsvarsspiller selv og er sterk motstander av folk som prøver å lure til seg frispark og straffer, sa LSK-treneren.

Ikke overraskende får Henning Berg støtte av sin trofaste midtbanekriger Espen Søgård.

- Han bør prøve å holde seg mer på beina. Lustig detter veldig lett der, sa Søgård etter kampen.

Søgård har spilt for Lillestrøms A-lag siden 1999 og har møtt mange forskjellige utgaver av Rosenborg. Til tross for at trønderne kun har tatt ett poeng på de tre første rundene, vil ikke 31-åringen avskrive Jan Jönssons menn.

- Jeg synes de trøkker oss bra i perioder. Vi forsvarer oss brukbart og tar dem på kontringer.

- Byr på oss selv
Etter tre serierunder har Lillestrøm vært gjennom noen ordentlige seervennlige kamper. Espen Søgård forklarer 7-0, 1–4 og 4–4 slik:

- Vi byr på oss selv. Dette må da ha vært en ordentlig morsom kamp å sitte og se på hjemme i stua, smiler Søgård.

31-åringen hadde også fått med seg Daniel Fredheim Holms lille utbrudd mot Lillestrøm.

- Jeg synes det er helt topp. Det blir bare en ekstra motivasjon og det er jo sånn det skal være. Jeg har jo mine fiender jeg og, sier Søgård lurt.

Neste motstander for Lillestrøm er erkerivalen Vålerenga. Rosenborg reiser til Fredrikstad i jakten på årets første trepoenger.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.