RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er under kjempepress

Foto: Tor Erik Schrøder/Scanpix
Sist oppdatert:
Stig Inge Bjørnebye fikk pipekonsert på hjemmebane. Og det var før kampen mot Aalesund.

START - AALESUND 1-2:

KRISTIANSAND (Nettavisen): Start tapte de fire siste kampene før fotballferien. Og da trener Stig Inge Bjørnebyes navn ble lest opp før den første høstkampen søndag kveld, svarte Sør Arena med spredt piping.

90 minutter senere var også høstsesongen innledet med tap. Mot bunnlaget Aalesund. Nå ligger Start på kvalifiseringsplass i Tippeligaen med 13 poeng på 14 kamper.

Etterpå var pipekonserten massiv.

- Jeg er under kjempepress, erkjenner Stig Inge Bjørnebye.

Forstår pipingen
Og han forstår publikums reaksjon.

- Det er slik mekanismene er. Når man taper fotballkamper, er publikum misfornøyde. Sånn har det alltid vært, og sånn kommer det alltid til å være.

Samtidig legger ikke Bjørnebye skjul på at det ikke bare er poengene som uteblir. Spillet er heller ikke som det skal være. På langt nær.

Mot Aalesund hadde Start full kontroll i førsteomgangen. De skapte ikke mange sjanser, men ledet fortjent 1-0 etter et nydelig angrep som startet med en gjenvinning av Fredrik Strømstad, fortsatte med en lekker dribling av Morten Hæstad og ble avsluttet med et kontant treff av Starts toppscorer Espen Børufsen (fem mål).

- Slutter å spille fotball
Men etter pause snudde kampbildet totalt. Enten var det Aalesund som tok initiativet, eller så var det Start som ga det fra seg.

Først burde Tor Hogne Aarøy ha satt inn 1-1, men Espen Børufsen reddet situasjonen med et helhjertet returløp. Så satte Tor Hogne Aarøy inn 1-1 – med hodet. Før samme mann også gjorde 2-1 – nok en gang med hodet.

- De kom ut med en annen oppstilling, men det var vi forberedt på. Vi mister intensiteten i ballpresset og slutter å spille fotball, konstaterer Bjørnebye.

Han bruker det ikke som unnskyldning, men peker på en faktor som har spilt en viss rolle for mye av det Start har prestert i år: Skader, og etter hvert også karantener. Når både Steinar Pedersen, Jon Midttun Lie og Ole Martin Årst må sone, samtidig som Martin Borre og Bård Borgersen er ute med skade, blir det tynt i rekkene. Og ikke minst når spillere som David Nielsen, Alex Valencia, Bjarte Lunde Aarsheim og Marius Johnsen har vandret ut stadionportene i løpet av sommeren.

Sendt på tribunen
På toppen av det hele, fikk Bjørnebye selv marsjordre av dommer Svein Oddvar Moen i kampen mot Aalesund.

- Det førte til at jeg så bedre. Men det påvirket ikke kampen, mener Bjørnebye, som ikke skjønte mye av utvisningen.

- Jeg sa bare at jeg mente dommeren burde tillate litt mer. Men jeg aksepterer avgjørelsen, sier Bjørnebye, som ikke tok opp hendelsen da han takket dommer Moen for kampen.

At han selv trolig må sitte på tribunen også i neste kamp, er det minste problemet akkurat nå. Å få Start til å spille bedre fotball er en langt større – og viktigere – utfordring.

- Gir meg ikke
Og Stig Inge Bjørnebye er klokkeklar på at han ikke har til hensikt å forlate skuta, som i øyeblikket ser ut til å være synkende.

- Jeg har opplevd motgang før. Det tåler jeg veldig godt. Jeg gir meg ikke, fastslår en hardt presset Start-trener.

PS. TV-bildene viste at Stig Inge Bjørnebye snakket i mobiltelefon etter at han hadde flyttet seg opp på tribunen, men han avviser at han kommuniserte med Start-benken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere