- Jeg er usikker på hvem kona heier på

Foto: Micke Fransson / NTB scanpix

Henning Solberg gjør comeback og konkurrerer mot stesønnen.

Henning Solberg kjører Rally Sverige til helga. Men det kan fort bli rallycross på han resten av sesongen.

Det er ganske nøyaktig ett år siden Henning Solberg sist deltok på en rallyrunde – nettopp VM-runden Rally Sverige som flagges i gang onsdag kveld. Og når han setter seg inn i sin Fiesta WRC så blir det ikke bare å konkurrere mot de kjente VM-navnene – for det blir også en intern familiekamp mot stesønnen Pontus Tiedemand.

- Nå har Pontus kjørt mye mer enn meg i det siste, men jeg er jo en gammel ringrev, så vi får se hvordan det går. Jeg er imidlertid litt usikker på hvem kona (Maud) heier mest på, ler Henning.

Rally eller rallycross?
Om man ikke tilhører den ypperste eliten som blir betalt for å kjøre ruller millionene fort ut om man skal delta på samtlige VM-runder i rally. For Henning Solbergs del førte det til at det ble med den ene VM-runden i fjor, men den rutinerte rallyføreren har deltatt på en del rallycrossløp i mellomtiden. Og kanskje blir det nettopp der vi finner utover sesongen.

- Jeg har et ganske bra budsjett per i dag, og har sagt at jeg skal kjøre minst åtte VM-runder denne sesongen. Men om det blir åtte VM-runder i rally eller rallycross avhenger av budsjettet. Jeg har mest lyst til å kjøre rally, men da trenger jeg et større budsjett enn jeg har i dag.

Pallen i sikte
Uansett så er fokuset på Sverige og de 24 fartsprøvene han skal igjennom fra onsdags kveld til søndag.

- Nå har jeg riktignok ikke kjørt rally på et år, men alt kan skje og jeg liker dette løpet godt. Hvis alt klaffer kan jeg ende på pallen, sier han optimistisk.

Og han kan ha en joker i ermet. Han er nemlig den eneste som er skodd med Pirelli-dekk ettersom Michelin er den offisielle leverandøren.

- Det kan være en fordel. Jeg valgte Pirelli rett og slett fordi jeg har god erfaring med disse dekkene fra tidligere, forklarer 41-åringen, som ble klokket inn til en sterk fjerde beste tid under onsdagens shakedown.

Tror på norsk jubel
Raskest under den aller siste testen der mange grunnet lite snø ikke turte å gamble med de beste piggdekkene var Mads Østberg, som er en av de heteste favorittene foran VM-runden.

Om det blir den norske unggutten eller lillebror Petter Solberg i rallycrossirkuset som blir en av konkurrentene i de neste løpene som Henning kjører er ikke godt å si. Men han håper uansett på mye norsk jubel i tiden framover.

- I tillegg til at jeg har høye ambisjoner på egne vegne tror jeg det blir en bra norsk helg. Både Mads Østberg og Andreas Mikkelsen kjører fort om dagen.

Rally Sverige starter med en publikumsprøve i Karlstad onsdag kveld før de normale etappene starter torsdag. Verdensmester Sébastien Ogier vant løpet i fjor, og tok dermed Volkswagen Polos aller første VM-seier. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.