RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lise Åserud/Scanpix

- Jeg er utrolig lei meg

Harald Aabrekk ble oppriktig lei seg da Kjetil Rekdal trakk seg som VIF-trener.

VALLHALL (TV 2 Nettavisen): Vålerengas assistenttrener og spillerutvikler, Harald Aabrekk, ble svært lei seg da Kjetil Rekdal valgte å trekke seg som VIF-trener mandag.

Vemod
Dagen etter Rekdals noe overraskende VIF-sorti var en vemodig dag for Aabrekk, som i tillegg til å ha jobbet med Rekdal det siste året i Vålerenga, også hadde tre år sammen med den avgåtte VIF-treneren på landslaget i perioden 1998-2000.

Han mener avgangen er et stort tap for Oslo-klubben.

- For meg er Kjetil det ytterste av det profesjonelle. Han er en vinnertype, skryter Aabrekk, og fortsetter.

- Reka har et internasjonalt snitt over seg.

Aabrekk er overhodet ikke enig med dem som mener at Rekdal hadde gått tom, og mener romsdalingen fortsatt kunne ha tilført klubben mye.

- Jeg er ikke et sekund i tvil om at han kunne ha driftet dette videre. Han er en ledertype i alt han gjør. Husk hva han har oppnådd, både som spiller og trener. Han har vært kaptein og leder, og stått frem i alle de klubbene han har vært. En svært sjelden egenskap.

- Husk hva han har oppnådd her i VIF. Ikke bare i det han har vunnet, men samtidig i det som har skjedd med hele klubben. Vålerenga har tidoblet sin omsetning under Reka, hevder 50-åringen.

Parallell til Eggen
Aabrekk, med fortid blant annet i Tromsø og Brann, er heller ikke villig til å gå med på at Rekdal har vært for lite til stede på treningene, ei heller at hans krevende stil kan ha vært ødeleggende for klubben.

- For meg er Reka alltid til stede der og da. Han er voldsomt engasjert, akkurat slik Nils Arne Eggen var, sier Aabrekk til TV 2 Nettavisen, og mer enn antyder at det ekteskapet fungerte fint for Rosenborg.

At Aabrekk selv ikke ble Rekdals etterfølger i VIFs trenerstol, tar sogndølen med fatning.

- Hjertebarnet mitt er spillerutvikling, og det er det jeg ønsker å jobbe med. Jeg hadde gitt klubben beskjed tidligere hvis jeg hadde hatt andre ambisjoner, understreker Aabrekk, som tross vemodet over Rekdals avgang har troen på sin nye sjef, Petter Myhre.

- Han er en meget dyktig trener, og skal selvfølgelig få all den støtte han trenger av oss i teamet rundt ham.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere