*Nettavisen* Sport.

- Jeg er utrolig lettet

Foto: Bengt Magnus Dyrkorn (TV 2 Nettavisen)

Utad har Thor Hushovd gitt inntrykk av å ha full kontroll på den grønne trøyen. Men etter at det hele er over, innrømmer han at han har følt presset.

24.07.05 20:29

PARIS (TV 2 Nettavisen): Thor Hushovd overtok den grønne ledertrøyen da Tom Boonen måtte trekke seg før den 12. etappen. De ni dagene i grønt har stort sett dreid seg om å kontrollere ledelsen over Robbie McEwen og Stuart O'Grady.

Ikke gøy
Utad har "Oksen fra Grimstad" gitt inntrykk av å ha full kontroll på konkurrentene. Et lite uhell hadde vært nok til å ødelegge festen, og det er ikke tvil om at han har følt presset.

- Ja, det skal jeg love deg. Alle kødda og hadde det gøy i bussen i dag tidlig, men jeg satt dønn alvorlig og var inne på do hvert femte minutt. Jeg synes ikke det var noe gøy, gliser han.

Veldig stort
Men når alt gikk slik Hushovd håpet, var det bare å senke skuldrene og nyte øyeblikket. Nordmannen så ut til å stortrives i rampelyset på Champs-Elysées.

- Akkurat nå er det veldig stort. Det er bare deilig å stå her og tenke over at jeg har vunnet, uten at det er noen etapper i morgen. Endelig er det over.

Crédit Agricole-rytteren har tidligere vunnet to etapper i Touren. I fjor syklet han dessuten én dag i gult, men han er ikke i tvil om at dette er karrierehøydepunktet.

- Ja, dette er det største jeg har opplevd. Jeg rangerer det som større enn å vinne en etappe.

Fortjent
I år måtte han se langt etter etappeseiren. Men til tross for at McEwen står med tre etappeseirer, mener Hushovd bestemt at han fortjener å stå på podiet i Paris.

- I dag tenker jeg overhodet ikke på at jeg mangler en etappeseier. En må tenke på at Lance Armstrong vant sin første etappe i går, så det er den som er best hver eneste dag som fortjener trøyen. Derfor fortjener jeg dette, og derfor har jeg vunnet.

Nye mål
Hushovd har jobbet målrettet mot poengkonkurransen i Tour de France. Den grønne trøyen skal selvsagt forsvares, men han har allerede tankene rettet mot andre milepæler.

- Nå har jeg klart dette målet, og bevist at jeg er en god spurter. Nå er det andre mål jeg må jobbe mot, sier Thor Hushovd.

Minste seiersmargin i Touren:

År, vinner, totalpoeng, nummer to og poengforskjell:

2003 Baden Cooke (AUS) 216 Robbie McEwen (AUS) 214 2
1984 Frank Hoste (BEL) 322 Sean Kelly (IRL) 318 4
1970 Walter Godefroot (BEL) 212 Eddy Merckx (BEL) 207 5
1961 André Darrigade (FRA) 174 Jean Gainche (FRA) 169 5
2001 Erik Zabel (GER) 252 Stuart O'Grady (AUS) 244 8
1964 Jan Janssen (NED) 208 Edward Sels (BEL) 199 9
2005 Thor Hushovd (NOR) 194 Stuart O'Grady (AUS) 182 12
1974 Patrick Sercu (BEL) 283 Eddy Merckx (BEL) 270 13

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.