*Nettavisen* Sport.

- Jeg er utrolig skuffet over Eli

Foto: Erlend Aas/Scanpix

Norsk stjerne slakter landslagssjefen.

07.07.11 08:17

LEVERKUSEN (ANB): Leni Larsen Kaurin (30) var, i likhet med hele den norske troppen, skuffet etter at kvartfinalen i VM røyk sammen med OL-billetten til London.

Ekstra bittert var det fordi hun ikke engang fikk være med å bidra.

- Utrolig skuffet
Hun skjønte rett før pause at Emilie Haavi skulle byttes ut i hvilen, men kjente skuffelsen bre seg i kroppen da hun skjønte at det var 18 år gamle Kristine Wigdahl Hegland som skulle få sin debut de siste 45 minuttene, framfor henne selv.

- Jeg er utrolig skuffet over Eli. Den vrakingen her sitter veldig, veldig langt inne, sier Leni Larsen Kaurin til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- Det er mest bittert fordi dette var en type kamp jeg kunne vært med og bidratt, sier Larsen Kaurin.

- Føler du deg tråkket på?

- Tja. Om ikke tråkket på, så føler jeg meg oversett. Jeg ble byttet ut i forrige kamp også, uten at jeg helt skjønte hvorfor, sier hun.

- Men sånn er fotball. Det er små marginer. Hun satset på andre spillere som kom inn, og hun lyktes kanskje ikke helt med det taktiske denne gang.

Konfronterer ikke Landsem
- I tillegg måtte hun bruke et bytte på en skadd keeper, som ødela litt. Det er lite jeg kan gjøre. Av og til er det sånn at man ikke får slippe til selv om man føler seg klar som bare det, men jeg ønsket å bidra. Ingen tvil om det, sier Larsen Kaurin.

- Kommer du til å spørre om en begrunnelse fra Landsem?

- Nei, det tror jeg ikke jeg får noe ut av. Hun er sikkert jævlig skuffet selv, og det er sikkert mye som surrer oppi hodet hennes om hva hun kunne gjort annerledes også.

Trengte defensive fibre
ANB våget seg utpå og spurte landslagssjefen om begrunnelsen for at hun valgte en 18 år gammel debutant framfor rutinerte Larsen Kaurin.

– Det var fordi vi trengte en med fart og utholdenhet. En som kunne jobbe hardt i midtbaneleddet og være med å bidra offensivt, samtidig som hun er godt nok trent og bra nok guts til å jobbe defensivt, sier hun til ANB.

– Men hva er grunnen til at langt mer rutinerte Larsen Kaurin ikke fikk komme inn i stedet?

- Fordi vi måtte ha en som jobbet knallhardt begge veier. Leni er noe av det beste vi har offensivt, men jeg var litt mer i tvil den andre veien, sier Landsem.

- Angrer du nå i ettertid?

- Jeg angrer ikke på noe, fastslår hun.

Overrasket debutant
Debutanten selv var også litt overrasket.

- Ja, selvfølgelig. Det var overraskende, men gøy å få debuten, sier hun.

- Jeg fikk beskjed fra Hans (Knutsen, ass. trener) tidligere i dag at jeg måtte forberede meg skikkelig til kamp, så jeg skjønte at de hadde en plan om kanskje å bruke meg, sier hun.

- Jeg fikk innbytterpuls med en gang, men jeg prøvde i alle fall så godt jeg kunne.

- Hvordan synes du selv det gikk?

- Personlig så har jeg ikke sånn veldig god følelse, men det har vel veldig mye med tapet å gjøre. Det er flere som har sagt at jeg har gjort et greit innhopp, avslutter hun.

Wigdahl Heggland er et av Norges aller største offensive talent. Hun er en viktig bidragsyter for J19-landslaget.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.