*Nettavisen* Sport.

- Jeg er vanskelig å være sammen med

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Petter Northug spurtet fra alle andre seks ganger.

08.01.11 15:43

VAL DI FIEMME (Nettavisen): Det har vært mye snakk om Petter Northugs form de siste månedene. Ikke minst om det faktum at han har gjort noe så uvanlig som å tape flere spurter.

Nå kan det norske folk senke pulsen. Lørdag viste Petter Northug at ingen slår ham i en spurt, i hvert fall ikke i klassisk stil.

Ikke bare var 25-åringen først i mål på den 20 km lange fellesstarten.

Se sammenlagtstillingen i Tour de Ski etter 7 av 8 etapper!

- Umulig å slå Cologna
Han tok også samtlige av de fem innlagte spurtene, og skaffet seg hele 90 bonussekunder. Dermed holder han nå stø kurs for andreplassen i Tour de Ski for tredje år på rad.

- For det er umulig å slå Dario Cologna opp bakken i morgen. Han kan gå sitt eget løp og vinne, konstaterer Petter Northug.

Cologna var nemlig også frisk, og var nummer to på samtlige spurtpunkter lørdag, inkludert i mål.

Selv om andreplass sammenlagt er én plassering dårligere enn det Petter Northug hadde håpet på før Tour-starten, har han bare smilt bredere og bredere de siste dagene.

Ikke overraskende har det skjedd i takt med at formen har steget.

Trener Steinar Mundal konstaterer at toppformen nå er inne. Det skjønte han da han kom for å vekke eleven klokken 09.20 lørdag morgen. Northug var nemlig lys våken og usedvanlig snakkesalig.

Se nederst for utviklingen underveis i rennet.

- Prøvd å avkrefte
Northug legger ikke skjul på at han synes det er godt å få vist at han fortsatt kan være best, ikke minst i spurter.

- Jeg har jo prøvd å avkrefte flere ganger at jeg er blitt dårligere i spurt, men det har visst ikke gått inn, sier han.

- I dag viste jeg vel at jeg er vanskelig å være sammen med i en spurt, gliser Northug.

Men han innrømmer at råkjøret kostet.

- Det var tungt de to siste rundene. Det var vanskeligere enn det så ut til, sier 25-åringen, som heller ikke gjør noen hemmelighet av at han hadde gode ski.

- Skremmende bra par
- Skiene var helt fantastisk. Det var de samme skiene som jeg vant OL-femmila på i fjor. Det er et skremmende bra par, sier han.

Før lørdagens avsluttende klatreetappe, leder Cologna nå med 1.18 på Petter Northug og 2.46 på Martin Jaks.

Lukas Bauer, som Northug har fryktet, hadde ingen stor dag lørdag og ble nummer ti. Sammenlagt er han nummer 10, nesten to minutter bak Northug.

Likevel vil ikke Northug avskrive den tsjekkiske fjorårsvinneren.

- Han kan slå meg med tre minutter i morgen. Det blir fortsatt beintøft å komme på pallen, sier Petter Northug – som imidlertid ikke er i tvil om hva som er den beste oppladningen.

Så mange timer i sengen som overhodet mulig.

PS. Simen Østensen, som lå godt an i sammendraget, brøt lørdagens renn. Ifølge sportssjef Åge Skinstad følte han seg veldig tung. Tord Asle Gjerdalen ble nummer 14, Snorri Einarsson 18, Roger Aa Djupvik 19 og Kristian Tettli Rennemo 29.

8537


HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.