*Nettavisen* Sport.

- Jeg er veldig fornøyd

Foto: Karim Jaafar / AFP / NTB scanpix

Andreas Thorkildsen er på gang – kastet 81,99 meter i Dessau.

31.05.13 22:14

Andreas Thorkildsen er på gang. Han klarte riktignok bare 81,99 meter i Dessau, men det er årsbeste for ham og han er helt skadefri.

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg fikk fullført denne konkurransen uten at jeg kjente noe til problemene jeg slet med i lysken, sa han til NTB etter kastingen i tyske Dessau fredag kveld.

– Jeg må vel innrømme at jeg gjerne skulle ha kastet litt lenger, men det er tross alt ikke mer enn 14 dager siden jeg måtte kaste inn håndkleet i Shanghai, og nå klarte jeg å gjennomføre uten problemer. Det er bra.

– Problemet mitt er at jeg mangler litt på timingen i kastingen, men bare jeg blir enda litt mer vant med å kaste med fullt tilløp, så kommer det, sa Andreas Thorkildsen videre.

Pitkämäki på topp
Det var den gamle Thorkildsen-rivalen Tero Pitkämäki som gikk til topps i Dessau med et kast på 85,33 meter. Svensken Kim Amb tok annenplassen med et kast på 84,30 meter.

– Jeg trenger flere konkurranser, så det passet bra å legge inn stevnet i Florø etter at det ikke kunne bli noe kasting på meg i Shanghai. Det er jo en bane der alt kan være mulig, og jeg gleder meg til å kaste der neste lørdag, sa Thorkildsen, som har kastet over 90 meter på banen i Florø tidligere.

Kastingen i Dessau var ikke så bra som han hadde håpet, men det var framgang fra Doha, og Thorkildsen tar med seg alt som er positivt.

– Jo, kastingen satt bedre enn forrige gang. Jeg ser optimistisk på det, for det går den rette veien, og etter den jobben jeg måtte gjøre etter fjorårssesongen, så regnet jeg ikke med at de lange kastene skulle komme tidlig på sesongen i år, fortalte Thorkildsen til NTB fredag.

Litt usikker
Han får en konkurranse til før Bislett Games 13. juni, og på Bislett, der han satt sin norske rekord med 91,59 meter for noen år siden, håper han å kunne kaste langt.

– Jeg må vel si at jeg er litt usikker på når de skikkelig lange kastene sitter som jeg vil de skal gjøre, men håpet er at det skal klaffe bra på Bislett. Det er viktig for meg at jeg får gjennomført konkurranser uten skader, og jeg tror det kan bli bra på Bislett bare jeg får en skikkelig gjennomkjøring i Florø, mente Thorkildsen.

– Han var i godt humør og fullførte greit. Det er et bra tegn, mente trener Åsmund Martinsen.

– Han snakket om at timingen ikke satt som den skulle, er det et stort problem?

– Det er snakk om å kaste og øve mer. Han må rett og slett kaste i flere konkurranser, og derfor passet det godt med en gjennomkjøring i Florø før Bislett Games, sa Åsmund Martinsen til NTB etter fredagens stevne i tyske Dessau.

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å kunne vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P.S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.