RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FORNØYD: Rallykjører Mads Østberg.
FORNØYD: Rallykjører Mads Østberg. Foto: Andreas Solaro (Afp / NTB Scanpix)

- Jeg er veldig glad for dette

Mads Østberg kjørte seg opp på seierspallen i Portugal.

Den franske verdensmesteren Sebastien Ogier var det lite å gjøre med, men Mads Østberg var godt fornøyd etter å ha kjørt inn til 3.-plass i Rally Portugal.

Grusrallyet som Østberg vant i 2012 er blitt nordmannens favorittløp. Fordelingen av de tre øverste plassene i årets utgave var så å si avgjort før søndagens avsluttende fartsprøver, og med stabil og sikker kjøring trygget Østberg 3.-plassen i årets fjerde VM-runde.

- Jeg er veldig glad for denne tredjeplassen. To ganger på seierspallen etter fire løp er kjempebra. Selv om vi fortsatt sliter litt på de våtere partiene, hang vi godt med. Det er masse positivt å ta med seg etter helgen, og vi har nå enda mer erfaring med oss til neste løp, sa Citroën-føreren.

Han er treer også i VM-sammendraget, som avgjøres gjennom 13 runder. I Portugal tok han innpå toer Jari-Matti Latvala, som kun klarte en 14.-plass etter å ha trøblet tidlig i løpet.

Ogier i rute
Ogier økte ledelsen etter å ha vunnet sin tredje seier for sesongen. Han hadde et komfortabelt forsprang på Mikko Hirvonen før søndagens tre fartsprøver, og finnen hadde igjen en trygg ledelse til Norges bestemann.

Østberg spiste inn noen sekunder da han vant SS15, den nest siste fartsprøven, foran Hirvonen og Andreas Mikkelsen. Men han var ikke nær 2.-plassen i rallyet.

Ogier avsluttet med seier på SS16 og endte 43 sekunder foran Hirvonen. Ytterligere halvminuttet bak var Østberg.

Spanjolen Dani Sordo, som lå på fjerdeplass før siste dag, måtte gi seg på grunn av en ødelagt drivaksel på SS14.

Norsk suksess
Dermed ble søndagens mest spennende duell kampen om fjerdeplassen mellom de norske førerne Andreas Mikkelsen og Henning Solberg.

Mikkelsen tok seg forbi Solberg på SS15 og så seg ikke tilbake. Til slutt endte han 20 sekunder foran landsmannen, uten at det plaget Solberg nevneverdig.

- Jeg er utrolig glad for bare å være her. Jeg har bare kjørt Sverige i år, og uten testing er jeg strålende fornøyd med å ende på femteplass. Jeg har vist at jeg kan kjøre fort, og at jeg kan slå disse unggutta. Nå satser jeg på flere løp, sa veteranen.

Også Mikkelsen har hatt en bra rallysesong så langt. Foruten et skuffende norsk løp i Mexico sist, er han blitt nummer sju, to og fire. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere