Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er villig til å ofre meg 100 prosent

Lars Petter Nordhaug til Tirreno som hjelperytter for Ardenner-kameratene.

Onsdag begynner Tirreno-Adriatico med to nordmenn på start. Det er Lars Petter Nordhaug og Thor Hushovd.

Førstnevnte har hatt en vond start på sesongen, og en kneskade har gjort Blanco-rytteren usikker på formen.

Dermed blir det italienske etapperittet en viktig gjennomkjøring for 28-åringen, med tanke på Ardenner-klassikerne i april.

Med syv etapper, hvorav to over 230 kilometer, kan rittet bli akkurat det Nordhaug trenger tidlig i mars.

- Det blir knalltøft og det starter med en tung lagtempo, sier Lars Petter Nordhaug til procycling.no.

- Det blir en bra gjennomkjøring, og det er det jeg trenger nå for å komme skikkelig igang.

Skal drille Ardenner-samarbeid
Da procycling.no snakket med Nordhaug, skulle han snart inn til lagmøte før rittet. Der skulle han få vite mer om sin rolle i rittet. Likevel er han klar på at det ikke er han det kjøres for.

- Jeg har ikke satt meg noen resultatmål, men laget har både Bauke Mollema og (Tom-Jelte) Slagter som kan kjøre det bra i sammendraget.

- Jeg er villig til å ofre meg 100 prosent for dem, og så får vi se etter hvert hvordan det blir. Jeg har ikke hatt en strålende oppkjøring til dette rittet, men jeg håper å kjøre inn en god følelse nå.

Men det er ikke kun med tanke på Tirreno-Adriatico det er viktig at Slagter, Mollema og Nordhaug samarbeider. Trioen blir nemlig også Blancos viktigste menn i Ardenner-klassikerne. Da er det greit å ha kjørt sammen tidligere.

- Det er viktig at vi lærer hverandre å kjenne og får et godt samarbeid.

Passer på helsen
Blanco har hatt en fantastisk start på sin nye tilværelse, og Tom Jelte Slagter skaffet seier i årets første World Tour-ritt, Tour Down Under. De har vært så gode at det nærmest har blitt en overraskelse hver gang de ikke markerer seg i toppen.

- Det blir man inspirert av, og vi håper å fortsette den gode trenden her. Men det er et ekstremt høyt nivå på feltet med tanke på sammendraget, så vi får se hva det blir til.

- Hva med egne ambisjoner?

- Det kan hende jeg får gå for noen etapper, men det skal vi snakke mer om på møtet. Det er mye småsykdom som er ute og går nå, og i tillegg er det meldt kaldt og vått vær, så helsen blir det viktigste. Jeg tenker mest på min egen utvikling nå. Jeg vil komme i godt slag og en god rytme.

Etter forrige helgs Strade Bianche, fortalte Nordhaug procycling.no at han trengte flere rittkilometer i beina. Da er Tirreno-Adriatico det ideelle rittet. Likevel er det ingen krise dersom Nordhaug ikke kommer seg gjennom alle syv dagene.

- Det er viktig, men jeg blir ikke veldig skremt dersom jeg ikke gjennomfører hele rittet. Da kan jeg kanskje kjøre Critérium International. Men jeg håper å få kjøre et tøft ritt og så Milano-Sanremo etter det. Likevel står ikke alt og faller på dette, men jeg vil jo aller helst sykle hele rittet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hushovd i stigende form
Rittets andre nordmann, Thor Hushovd, bruker også rittet som oppkjøring til viktige ritt senere i sesongen.

- Formen skal være ok. Han har hatt en god stigning siden han kom tilbake til Europa fra Argentina, sier Hushovds trener, Atle Kvålsvoll, til procycling.no.

- Tirreno er jo et oppkjøringsritt for de som satser mot klassikerne, og det er noen fine etapper der for Thor. Men hva han gjør kommer nok litt an på om Evans satser på sammendraget. Thor tar nok dag for dag, og det er noen tøffe avslutninger hvor han har gjort det bra tidligere, så får vi se om han gjør det bra der i år også. Han skal i alle fall være klar for fight.

Nordhaug og Hushovd vil få nok å bryne seg på i rittet. På startlisten finner man blant annet Vincenzo Nibali, Peter Sagan, Joaquin Rodriguez, André Greipel, Mark Cavendish, Chris Froome og Alberto Contador.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene