*Nettavisen* Sport.

- Jeg falt for Kournikova

Foto: SHANNON STAPLETON (Reuters)

Danskenes tennisyndling innrømmer at utseendet er viktig.

06.09.10 13:55

Hun er tennisverdens aller heteste stjerneskudd, og favoritt til å vinne US Open.

Men som liten var det ikke stjernespillere som Martina Hingis og Steffi Graf Caroline Wozniacki helst ville være som.

Det var den russiske tennisbaben Anna Kournikova.

- Ville være Kournikova
Anna Kournikova ble kjent som den peneste tennisspilleren som aldri har vunnet noe som helst. Hun ble imidlertid tabloidavisenes yndling for ti år siden på grunn av sitt tiltrekkende utseende og velformede kropp.

Det tiltrakk nå 20 år gamle Caroline Wozniacki.

- For å være ærlig så var Anna Kournikova den jenta jeg aller helst ville være som. Uten tvil, sier Wozniacki til Reuters.

- Jeg syntes hun var veldig pen, og hun håndterte alt på en flott måte. Man så henne overalt i reklamene. Så Kournikova var mitt valg, sier den danske yndlingen.

Les også: Fikk hese tilrop midt på natten

McCartney-kjole
Selv om hun allerede over Kournikova hva meritter angår, er også Wozniacki opptatt av å ta seg godt ut. Hun spiller i designkjoler fra Stella McCartney og stiller stadig opp på fotoshoots.

Men viktigst er det likevel tross alt å vinne tennisturneringer. Hun har allerede vunnet ti WTA-turneringer - ti mer enn Kournikova - og er seedet som nummer to i verden.

Og mandag kveld norsk tid skal Wozniacki bryne seg mot en russer som faktisk har vunnet en hel del, nemlig Maria Sjarapova. Hun har vunnet både tre Grand Slam-turneringer og vært nummer én på verdensrankingen.

Selvsikker
Men Wozniacki er selvsikker før duellen. Med god grunn. I løpet av US Opens tre første runder har hun bare tapt tre (3) game. Ja, game, ikke sett.

- Jeg mener at jeg beveger meg bedre enn henne. Jeg plasserer også ballen bedre enn henne, sier den danske jenta.

Kan bli nummer én
I US Open er Wozniacki toppseedet fordi verdensener Serena Williams er ute med skade. Og vinner den danske jenta, tar hun også over posisjonen som verdensener.

Og når det gjelder selve spillet, er det andre enn Kournikova som har inspirert.

- Dem jeg virkelig beundret var Steffi Graf og Martina Hingis. Det var de jentene jeg virkelig så opp til, forteller hun ifølge fanhouse.com.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.