RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg får masse energi av å tenke på det

KOMMER NUMMER ÅTTE? Roger Federer møter Novak Djokovic i Wimbledon-finale søndag.
KOMMER NUMMER ÅTTE? Roger Federer møter Novak Djokovic i Wimbledon-finale søndag. (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Roger Federer er ute etter nok en Wimbledon-triumf.

Roger Federer jakter sin åttende Wimbledon-triumf når han møter Novak Djokovic i søndagens finale. Med seier blir han den mestvinnende mannlige singelspilleren i turneringens historie.

Da Federer vant den prestisjefulle turneringen i 2012, tangerte han britiske William Renshaw og amerikanske Pete Sampras i antall seirer på Wimbledon-gresset. Søndag spiller sveitseren for å trone alene på topp som tidenes spiller i den tradisjonsrike gressturneringen.

- Jeg får masse energi av tanken. En åttende tittel vil bety veldig mye, sier Federer.

Han vant turneringen fem ganger på rad fra 2003 til 2007. Han vant også i 2009 og 2012 og tapte finalen i Wimbledon i 2008, noe som nektet ham å tangere Pete Sampras' rekord på sju finaleseire på rad.

- Det er helt uvirkelig at jeg har vært så suksessfull her, fortsetter Federer.

Kan bli eldste vinner
Veteranen har også mulighet til å sette en annen rekord med seier. Mannen som snart fyller 33 år vil med seier bli den eldste vinneren av mennenes singelturnering etter at Wimbledon ble åpnet for profesjonelle i 1968.

- Jeg gleder meg virkelig til finalen, og det føles slik det skal foran en finale. Jeg lengter etter å komme i gang, sier Federer.

Etter å ha vært i 25 Grand Slam-finaler i sin karriere, fikk Federer i 2012 en ryggskade. Det har hindret den populære tennisstjernen fra å spille på sitt beste de to siste årene. Sveitseren har ikke vært i en Grand Slam-finalen siden Wimbledon-seieren i 2012.

- Jeg vet at jeg ikke har ti år igjen som toppspiller, så jeg vil sørge for å nyte finalen så mye som jeg kan. At jeg får sjansen til å oppleve dette igjen, er bare stort, sier Federer, som står med 17 triumfer fra de fire store tennisturneringene.

FINALEMOTSTANDER: Novak Djokovic.

Møter tøff motstand
Det blir ingen enkel oppgave for Federer å skrive historie. På den andre siden av nettet står verdenstoer Novak Djokovic fra Serbia. De møtes til kamp for 35. gang, og Federer står med 18 seire, mens serberen har 16 seire i innbyrdes oppgjør.

- Novak og jeg spiller alltid gode kamper mot hverandre. Han er en stor spiller og vant til slike begivenheter. Han har vunnet her før, så han vet hva som skal til, sier Federer.

Djokovic tapte i forrige måned finalen i Roland-Garros mot spanske Rafael Nadal. Mot Federer håper han å ta sin sjuende Grand Slam-tittel i karrieren.

- Det ligger mye motivasjon i å vinne finalen for meg etter å ha tapt de tre siste Grand Slam-finalene jeg har spilt. Å vinne ville betydd mye for meg mentalt, sier Djokovic. (©NTB)

Wimbledon-finalen starter klokken 15.00, og sendes direkte på NRK 1.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere