RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

- Jeg får signere Oddvar Brå

Sist oppdatert:
Petter Northug har opplegget klart til satsingen på Vasaloppet.

GARDERMOEN (Nettavisen): Fredag morgen ble det klart at Petter Northug skal samarbeide med «Team United Bakeries» i satsingen på Vasaloppet kommende sesong.

Thomas Alsgaards lag vil legge ting til rette for Northug i forkant og under langløpet. Northug vil også hente inn egne folk som vil fungere som hjelpeløpere for skistjernen.

På spørsmål om disse hjelperytterne vil være med på Northugs regning, svarte 25-åringen sedvanlig.

- Ja, så jeg får signere Oddvar Brå som hjelpeløper. Han koster ikke så mye, men har rutinen, sier Northug til et leende pressekorps.

- Det er alltid greit å ha med seg noen. I tilfelle en stav knekker eller hvis man misser på en drikkestasjon, så kan en hjelpeløper skaffe en stav eller hente drikke, sier skikongen mer seriøst.

Tour de Ski er hovedprioritet
Pressekonferansen ble innledet med at Petter Northug skrev under på en utøverkontrakt med skiforbundet. Skistjernen understreker at Tour de Ski er førsteprioritet i år.

- Tour de Ski har hovedprioritet og er den store motivasjonen. Det er det som ligger i hodet mitt når jeg trener, ikke Vasaloppet, sier Northug til Nettavisen.

Etter Tour de Ski vil imidlertid forkuset til skikongen forandre seg.

- Jeg ser på Vasaloppet som en utfordring. Nå ligger fokuset på Tour de Ski. Etter det vil jeg justere opplegget litt fram til Vasaloppet, forteller Northug.

- Vil heve laget
Thomas Alsgaard er storfornøyd med å ha fått med Petter Northug på laget.

- Det er veldig spennende og inspirerende og få med en løper med så høye ambisjoner, som i tillegg er en slik kapasitet som det Petter er. Det er et kjempepluss, så vi er veldig fornøyde, spente og vi ser fram mot å trene med Petter, uttaler Alsgaard, som er både sportssjef og utøver på med «Team United Bakeries».

Han avviser imidlertid at laget vil kun kjempe for å sikre Northug en seier. Blant annet er fjorsvinner Jörgen Brink i Alsgaards stall.

- I utgangspunktet går alle for seier selv, men vi er opptatt av å opptre som et lag. Vi skal for eksempel alltid være frampå, det er ikke lov til å gi seg og legge seg på halen. Har man en dårlig dag, skal man si fra og spørre om det er noe man kan hjelpe med. Slike småting som er viktige når det begynner å dra seg til, forteller Alsgaard.

- Vet hva som skal til
Petter Northug forteller at han ikke var personlig involvert i prosessen med å finne et lag, men var fornøyd da tilbudet fra «Team United Bakeries» kom.

- De har vunnet Vasaloppet de to siste gangene, så de vet hva som skal til for å kjempe om seier når det drar seg til, sier han.

Skikongen drar nå til Las Vegas der han blant annet skal delta i Poker-VM. Northug ville ikke svare på spørsmål om Trond Giske sitt poker-utspill, men forteller at han er fornøyd med å ha fått på plass samarbeidsavtalen med Alsgaard sitt lag.

- Det er veldig greit å få på plass tidlig, blant annet før jeg reiser på høydeopphold. Da vet jeg hvordan opplegget blir til vinter, forteller Northug til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere