*Nettavisen* Sport.

- Jeg fikk rett og slett barn med feil fyr

TOTTENHAM-LIDENSKAP: Mia Hundvin er lidenskapelig opptatt av Tottenham. Da passer det dårlig at sønnen er ihuga Chelsea-supporter.

Mia Hundvins sønn er ikke slik hun skulle ønske.

29.03.14 15:50

Tottenham-supporter Mia Hundvin er ukens utvalgte i Nordlys-journalist Egon Holstads faste spalte om engelsk fotball, «Nordlys tar mannen (i dette tilfellet kvinnen), ikke ballen».

- Hvilket engelsk lag holder du med?

-Tottenham!

- Fascinerende! Og da kan vi vel slå fast én gang for alle at du ikke er noen medgangssupporter. Hvorfor ble det slik?

-Nei, når man holder med Brann og Tottenham, som i snitt kommer på 11. plass hvert år, er det ikke for at man vinner så jækla mye hele tiden, det skal være sikkert og visst! For meg ble det VM i 1986 som gjorde utslaget, da skjønne Gary Lineker herjet for England. Da spilte vel han for Barcelona, og på den tiden sympatiserte jeg litt med Liverpool, med John Barnes, Jan Mølby og gutta. Men så kom Lineker til Tottenham, og da var det gjort, sier Mia Hundvin til Nordlys.

- Jeg ser den, under tvil. Han var uansett hæææslig god, ikke minst for Everton. Han har jo også en ganske kul rekord.

-Ja, du tenker selvsagt på at han ikke har noen gule kort? I utgangspunktet er jeg jo mer svak for sånne bad guys, men jeg gjør et unntak for Gary, som jeg faktisk trodde jeg ville bli gift med en vakker dag.

- Haha! Sånn kan det gå. Har du fått oppleve The Lilywhites live?

- Har vært to ganger på White Hart Lane, der jeg så dem mot Chelsea og ManU. Men største minnet er uansett fra 1991, jeg var 13-14, da jeg så dem på Brann stadion i sånn oppvisningskamp, med Lineker, Gazza, Mabbutt, Stewart, Nayim, Thorstvedt & co.

- Dæven! Det var et bra lag, og med unntak av de to sistnevnte, var vel mer eller mindre hele stallen britisk.

-Jess! Husker at vi bakte kake og greier, fordi det var så stort. Vi var en gjeng som også fulgte treningene deres. Etter kamp sto vi utenfor bussen og hang, så kommer Gazza og inviterer oss med inn. Snille Gazza! Og da fikk vi sitte og snakke med spillerne på elendig engelsk, jeg iført en islender som var fem nummer for stor, trygt plassert mellom Gazza og kaptein Mabbutt.

- Du, dette er jo direkte rørende. Sukk! Har denne, som regel, troféløse tilværelsen noen gang fått deg til å vurdere ny klubb?

– Jeg merker jo at de tapene faktisk går inn på meg, at det gjør vondt når man blir ertet og sånn, men så blir man jo desto gladere når de vinner! Akkurat som med Brann. Jeg husket ikke at de har vunnet noe før i 2004!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

HÅNDBALLPROFIL: Den tidligere håndballspilleren er veldig glad i fotball. Foto: (Scanpix)


- Mot Lyn, i cupfinalen. Det var vel første gang siden 1983 at dere vant noe. Men Engelsk fotball, Mia! Engelsk fotball!

- Ja! For denne suksesstørken har også gjort at jeg sliter veldig med mange av de idiotene som holder med Liverpool og Chelsea. Og så har jeg fått en sønn som er lidenskapelig opptatt av Chelsea! Tenk!

-Hæ?! Og Au! Hva gikk så fryktelig galt?

-Jeg fikk rett og slett barn med feil fyr. Han hadde egentlig ikke noe spesifikt lag, så han og sønnen min fant liksom Chelsea i sammen. Jeg så jo faktisk Spurs mot Chelsea på White Hart Lane, stående i lag med Chelsea-fansen. Da Lennon scoret for Spurs, jublet jeg som faen, men da var det en stor og klam engelskmann som faderlig og klokt tok tak i meg og dro meg ned i setet. Haha! Men det er ikke noe hyggelig i hemen når det ikke går som jeg vil. Jeg hater å tape og elsker å vinne, enten jeg spiller Ludo eller ser på fotball. Og når Spurs spiller mot Chelsea, ønsker jeg å ydmyke mann og sønn. Taper Spurs ber jeg ham bare gå rett å legge seg. Problemet er jo at jeg har fått to barn med en annen vinnerskalle, så du kan si at jeg har satt to monstre til verden. Nei da. Haha!

- Hahaha! For en herlig idyll.

- Ikke sant? Men nå har sønnen min blitt litt snillere. «Fint at dere vant i dag. Synd med Bale til Real Madrid» og sånn.

- Åh, Mother's Little Helper! Du får være FIFA-president for en dag, og innføre en ny fotballregel.

- Hvis jeg blir FIFA-president vil jeg sparke meg selv, for da er jeg jo en korrupt faen uten sjel og må fjernes. Du blir ikke FIFA-president uten å ha gått over noen lik, fra noen du selv har drept og partert. Selv Platini, som jeg har drakt av og likte, klarer jeg ikke nå. Æsj, for noen fæle folk.

- Kanonsvar! Ergo slipper du, og får heller styrke Spurs-stallen med en PL-spiller på et annet lag, og samtidig sende en av dine egne ut av portene på WHL.

-Vi får skade Chelsea og hente Eden Hazard. Så sender jeg Michael Dawson i retur, bare for å vise at jeg er sjefen og at du ikke sitter trygt selv om du er kaptein. Åh nei! Ser du, nå ble jeg helt FIFA-president. Jeg må aldri ha makt!

- Haha! Bill Shankly, Brian Clough eller Alex Ferguson? La oss leke at alle lever, og at de møttes i TV-programmet ditt for en runde i bokseringen. Hvem tror du hadde gått seirende ut av kampen?

-Hahaha! Hva tror du?

- Jeg tror Clough ville vært drita, Fergie hadde klaget på dommeren og at Shanks videre hadde grisebanka dem med ei hand på ryggen.

- Haha! Den kjøper jeg rått!

- Du er ei klok og raus dame. Uansett: God helg, lykke til på søndag (kremt) og husk: YNWA!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.