RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

- Jeg fikk søren meg motvind hver gang

Sist oppdatert:
Men Cathrine Larsåsen gjorde seg på ingen måte bort i EM-finalen.

Stavhåpet Cathrine Larsåsen satte ny norsk rekord i kvaliken under EM i Barcelona tidligere i uken, og i fredagens finale vartet den norsk jenta opp med et meget godt hopp.

Etter et mislykket forsøk på 4,25, gikk hun over den høyden, og i neste hopp tangerte hun sin egen norske rekord på første forsøk. For andre gang i EM gikk hun over 4,35 meter.

Deretter ble imidlertid lista hevet noen hakk over Larsåsens nivå. På 4,45 - 10 centimeter høyere enn hennes personlig beste - var hun sjanseløs, og var aldri i nærheten av å gå over.

- Slet med vinden
På det første forsøket fikk hun ikke satt staven skikkelig, mens på de to andre forsøkene kom hun aldri opp til lista.

- Jeg slet litt med vinden. Jeg fikk søren meg motvind hver eneste gang, og det irriterte meg grenseløst. Men jeg gjorde det jeg skulle og tangerte den norske rekorden, sier hun til NRK.

- Jeg bryr meg i grunn ikke hvor lista ligger, om det er 35 eller 45. Det gjelder å holde rytmen, og gjøre det man skal. Jeg var ikke redd for høyden, men slet altså litt med vinden.

- Jobbet hardt
Den norske stavhopperen var likevel i sedvanlig strålende humør, og alt i alt må det sies at hun har levert et godt EM.

- Jeg synes det er på tide at jeg får oppmerksomhet for prestasjonene mine og ikke bare utseendet. Dette er noe jeg jobber hardt for, sier stavhopperen som også har stått modell.

Laråsen ble til slutt nummer åtte.

For kjæresten, danske Morten Jensen, gikk det ikke like bra. Lengdehopperen var en kandidat til medalje, men dansken misset på sine forsøk og endte opp med tre ugyldige hopp.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere