RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

- Jeg føler meg sterk

Sist oppdatert:
Ida Njåtun ser på seg selv som utfordrer til EM-medalje.

Selv om Njåtun ikke regner seg blant de største medaljekandidatene i helgens mesterskap i Heerenveen, håper askerjenta hun kan hevde seg i toppen. Norge har aldri tatt medalje på kvinnesiden i skøyte-EM.

- Det er et godt hakk opp til de beste. Jeg ser nok på meg selv som en utfordrer. Fra tredje- og ned til åttendeplass er det ganske åpent, og det er mange som konkurrerer om de plassene. Får jeg til fire gode løp, er det mulig å klatre noen steg opp på listen, sier Njåtun til NTB.

Kikhoste
Foran fjorårets EM i Budapest pådro hun seg kikhoste og måtte nedjustere ambisjonene. Denne gangen har oppkjøringen gått på skinner.

- I fjor snakket jeg om at det eneste målet var å få en VM-plass. Det er litt annerledes i år. Jeg føler meg sterk. Siden NM har jeg kjent meg sterkere uke for uke. Jeg føler meg bra nå, men jeg vet at andre løpere også er sterke, forteller 21-åringen.

Hennes beste plassering i EM er en åttendeplass for to år siden. I år har hun større forventninger.

- Jeg har ikke så mange gode erfaringer med EM foreløpig. Da jeg var debutant i 2010, var jeg med for å få erfaring. I Collalbo i 2011 var jeg ikke særlig i form, mens jeg kom rett fra kikhoste i fjor. Dette er en ny situasjon. Jeg går inn mot EM og føler meg ganske bra. Det er en god følelse. Jeg er optimist, forteller Njåtun.

VM
For Norges beste kvinnelige skøyteløper vil EM gi en pekepinn på formen før allround-VM på hjemmebane i Vikingskipet om en drøy måned.

- For at jeg skal være veldig god i VM, må jeg også være god nå. EM er et steg på veien VM, og det har mye å si for selvtilliten, sier hun.

Kvinnene skal i aksjon på 500 og 3000 meter lørdag, mens det er 1500 og 5000 meter søndag. Mari Hemmer (29) og Sofie Karoline Haugen (17) er også med i den norske troppen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere