*Nettavisen* Sport.

- Jeg føler med utøverne

Foto: Simen Lønning/Mediehuset Nettavisen

Skipresident er oppgitt etter å ha sett den svenske «dopdokumentaren».

27.02.13 22:17

Skipresident Erik Røste synes den svenske langrennsdokumentaren gikk altfor langt i sine insinuasjoner med tanke på norske løpere.

- Jeg føler veldig med utøvere som urettmessig henges ut på denne måten. Det er helt ubegrunnet og uten rot i virkeligheten, sier Røste til NTB.

Han har brukt mye av de siste dagene på TV-sendingen og er stadig mer oppgitt over programskapernes vurderinger.

SVTs nesten timelange dokumentar «Blodracet innom skidsporten» ble sendt onsdag kveld. Der var Bjørn Dæhlie, Erling Jevne og Marit Mikkelsplass blant utøverne som svarte for seg.

En rekke andre toppløpere fra andre land ble også nevnt og intervjuet.

- Norsk langrenn har aldri kunnet bli koblet til noen usunne miljøer, for eksempel i Spania og Italia. Vi har levd med denne type påstander de siste 15 årene. Veldig mye har hatt rot i Finland, der man har svertet andre i et forsøk på å renvaske seg selv. Jeg kan bare gjenta det jeg har sagt en rekke ganger: Norsk langrenn har ikke noe å skjule. Jeg er veldig skeptisk til at dokumentaren er så bombastisk etter de innspillene SVT har fått på veien, sier Røste.

Det er ikke usannsynlig at det kommer et etterspill som følge av programmet. Røste vil overfor NTB ikke kommentere om det vil skje i rettssystemet.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) vil trolig komme på banen med uttalelser om SVTs påstander torsdag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.