*Nettavisen* Sport.

- Jeg føler meg sterkere på alle måter

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

Ida Njåtun vil ikke lenger bare være ung og lovende.

05.10.12 10:14

I helgen går startskuddet for en ny sesong med norgescupåpning i Vikingskipet.

Ida Njåtun gleder seg til å komme i gang igjen for fullt. Sesongoppkjøringen gir henne tro på at det kan bli en morsom vinter.

- Jeg føler meg sterkere på alle måter: Utholdenhet, i skøytestilling, og jeg løfter tyngre vekter i styrkerommet. Mye tyder på at jeg er bedre. Jeg føler meg også mer bevegelig og klarer å gjøre øvelser mer dynamisk, forteller askerjenta til NTB.

- Helt topp
Foran kommende sesong har Norges Skøyteforbund innført treningsbaser i Oslo, Bergen og Arendal. Det har ført til bedre kvalitet på treningsøktene for Njåtun. I Oslo får hun trent sammen med lagvenninnene Hege Bøkko og Mari Hemmer.

- Det er helt topp. Vi får en helt annen kvalitet på treningen når jentene er sammen. Det er lett at det blir litt slapt når man er helt alene. Det har vært veldig bra. Tidligere har jeg vært mer alene i styrkerommet, og da er det vanskeligere å løfte tungt. Du trenger noen til å «pushe» deg og til å stå bak og ta imot hvis det blir for tungt, smiler Njåtun.

Snuser på toppen
For to år siden overrasket hun alle med å suse inn til en annenplass på 1500 meter i verdenscupen i Berlin. 21-åringen er offensiv foran den nye sesongen og håper på flere besøk på seierspallen.

- Det frister veldig med gjentakelse. I Berlin var jeg i veldig god form. Jeg ønsker at jeg skal klare å holde den standarden som en normalstandard for meg, og at jeg kan være nærmere pallen gjennom hele sesongen. I fjor begynte jeg å være nær toppen, men så var det sykdom (kikhoste) som spilte litt inn. Da jeg ble frisk, hadde jeg en god periode hvor jeg bygde meg opp og kom på sjuendeplass i VM i Moskva. Men jeg hadde ikke så mye trening å gå på siden jeg hadde vært syk, og formen fikk raskt en dalende kurve, sier Njåtun.

- Etter VM så jeg på resultatlisten, og det var bare store navn foran meg. Jeg ser at det blir hardt, og de plassene over er tunge å ta, men samtidig er ikke de andre så mye sterkere. Det er ingen vits å ha altfor stor respekt for dem og det som de har på merittlisten. Det betyr ikke at jeg ikke kan blande meg inn der oppe.

Sotsji
Vinterens høydepunkt blir allround-VM i Hamar. Det var også i Vikingskipet hun gikk sitt første internasjonale seniormesterskap da hun ble nummer 17 i EM i 2010. Hun er også spent foran VM enkeltdistanser i OL-byen Sotsji.

- VM på hjemmebane blir stort og er et klart mål. I tillegg tenker jeg mye på 1500-meteren i Sotsji, som blir en generalprøve før det som skjer året etter. Det står også høyt på mållisten, sier Njåtun.

Verdenscupen starter i Heerenveen 16. november. I januar er det EM på samme sted, mens VM i Hamar arrangeres 16.-17. februar. Sesongen avsluttes med VM enkeltdistanser i Russland i slutten av mars. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.