*Nettavisen* Sport.

- Jeg følte meg veldig usikker

Foto: Erlend Aas/Scanpix

Derfor fant Ezinne Okparaebo på noe lurt.

HELSFYR (Nettavisen): Hvis den store drømmen er å lykkes på idrettsbanen, må man prioritere hardt. Det vet sprinteren Ezinne Okparaebo det meste om.

24-åringen har allerede i mange år jobbet steinhardt for å kunne hevde seg blant de beste i verden. Under OL kom hun til en meget sterk semifinale på 100 meter.

Til tross for at Okparaebo bruker veldig mye av tiden sin på trening, har hun likevel valgt å studere ved siden av idretten. 24-åringen studerer markedsføring ved Handelshøyskolen BI.

- Jeg tar fag ved siden av idretten fordi jeg vil ha noe å falle tilbake på når karrieren er over, sier Okparaebo til Nettavisen.

- Rett etter OL føltes det litt tungt for meg, det var mye dødtid. Da savnet jeg noe annet å gjøre, og tenkte det var lurt å studere litt igjen, siden jeg hadde mer fritid, sier sprinteren.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Følte meg usikker
Studiene er imidlertid ikke noe Okparaebo har startet med nå nylig. Hun har holdt på en stund, men har måttet ta pauser fordi idrettskarrieren har vært førsteprioritet.

- Jeg har hatt perioder der jeg ikke har studert, og fått permisjon fra studiene flere ganger, sier friidrettsutøveren.

- Er du en god student?

- Jeg er en god student når jeg er på skolen. Jeg prøver i hvert fall å være det. Jeg klarer å fokusere og synes det vil holder på med er veldig gøy, forteller 24-åringen.

Hovedgrunnen til at Okparaebo begynte med studiene, var at hun følte seg litt usikker på hvor idrettskarrieren ville føre henne.

- Jeg må vel være så ærlig å si at jeg følte meg usikker på det. Derfor tenkte jeg at det var veldig lurt å starte med en utdanning. Jeg synes fortsatt det er lurt, men nå er det noe jeg vil gjøre. Jeg gjør det for min egen del, sier hun.

- Må ta det sakte
Fort går det imidlertid ikke med studiene til jenta som ellers er svært rask. Hun synes det er helt greit å ta det hele skritt for skritt.

- Det beste for meg er å ta det sakte. For det går sakte, det blir ikke så mange fag i semestret. Nå på høsten blir det litt flere fag, mens det på vårparten blir mindre på grunn av idretten.

- Først og fremst har jeg valgt å studere fordi det gir meg muligheten til å koble av fra løpingen, fordi jeg synes det er gøy, og fordi det gir meg litt andre utfordringer, sier sprinteren.

Okparaebo er også klar over at hun som fremtredende idrettsutøver er et forbilde for mange unge, og da skader det jo ikke å framstå som fornuftig.

- Ja, det er mange som ser opp til meg og jeg synes det er viktig at folk tenker på utdanning når de har muligheten til det. Men ofte er dette en prioriteringssak, sier Okparaebo.

(artikkelen fortsetter udner bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

- Skjønner det godt
Hun skjønner godt at mange idrettsutøvere venter med utdanning til karrieren er over.

- Ja, jeg skjønner godt at noen velger å ikke ta utdanning. Det er ikke lett å kombinere, det er faktisk veldig krevende. Det kommer helt an på hva man føler er riktig, sier hun.

Selv er hun litt usikker på hvor lang sprintkarrieren kommer til å bli, men kan likevel garantere at hun ikke vil bli en superdveteran, som jamaicanske Marlene Ottey.

- Jeg kan love at jeg ikke kommer til å drive på like lenge som Marlene Ottey. Men det er veldig individuelt fra person til person hvor lang en slik karriere kan være, sier sprinteren.

PS. Onsdag ble det kjent at Ezinne Okparaebo denne høsten resier til England for å fortsette samarbeidet med suksesstrener Rana Reidar. De har tidligere jobbet sammen i USA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag