- Jeg forhørte meg om Hushovd

Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)

Bjarne Riis kunne «godt lige» å ha Cervélo-gjengen på laget sitt.

29.10.10 13:04

Det ble ikke realisert denne gangen, men allerede før VM i Geelong var Bjarne Riis i kontakt med Thor Hushovd om en mulig overgang til Team Saxo Bank.

Nordmannen har bekreftet det samme overfor TV2. Nå avslører Bjarne Riis litt mer av hendelsesforløpet overfor procycling.no:

- Stemmer det at du gjorde et forsøk på å hente ham til Saxo Bank allerede før VM?

- Haha, jeg vet ikke om jeg vil kalle det et forsøk, men..

- Hushovd forteller i hvert fall at det var kontakt mellom dere..

- Ja, jeg forhørte meg om hvor han sto da laget hans var i ferd med å gå i oppløsning. Jeg var selvsagt interessert, fordi Thor er en god rytter, bekrefter Riis overfor procycling.no.

Farvel til Cervélo
Siden den gang har det skjedd mye.

Først ble det kjent at Riis nye storsignering – Alberto Contador – avla en positiv dopingprøve under Tour de France. Deretter tok Hushovd selvsagt VM-tittelen:

- Jeg synes han er en verdig verdensmester. Han er en sterk rytter og en seriøs toppidrettsutøver. En som fortjener å vinne store løp. Dette er noe som gleder meg, sier Riis til procycling.no om VM-tittelen.

Les også: Hushovd: - Det er bare tull

Men allerede før den tid hadde han underskrevet en avtale med neste års Garmin-Cervélo. En avtale som innebar at lagkameratene Gabriel Rasch, Brett Lancaster, Roger Hammond, Andreas Klier, Daniel Lloyd og Heinrich Haussler følger med på lasset.

Sju ryttere som allerede har vist at de tilhører toppsjiktet blant klassikerryttere. Sju ryttere som Riis i utgangspunktet også kunne ha tenkt seg på sitt lag.

- Nå vet vi jo at det ikke blir noe av, men hadde du et ønske om å ta imot hele klassikergjengen til Cervélo på ditt lag?

- Ja, det kunne jeg godt ha gjort. For mitt vedkommende gjelder det å holde alle muligheter åpne og se hva det ender med.

Livet uten Cancellara
Team Saxo Bank har også gjort store endringer på laget foran 2011-sesongen. Dersom man ser på startoppstillingen fra årets Flandern rundt, har halve laget rukket å flytte på seg allerede:

Fabian Cancellara, Stuart O’Grady, Anders Lund og Matti Breschel. I tillegg har Frank Høj valgt å legge opp.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Saxo Bank har hatt et veldig godt klassikerlag, hvor godt rustet står dere foran neste sesong?

- Vi har fortsatt et godt lag, selv om vi har mistet Fabian Cancellara. Vi skal nok stå klare når neste sesong starter, lover Bjarne Riis.

Venter på Contador
Den danske sykkelgeneralen er fortsatt i det uvisse når det gjelder Alberto Contador. I verste fall risikerer 27-åringen en toårig utestengelse fra sporten, etter at han testet positivt på Clenbuterol.

Ørnen fra Herning er ikke spesielt pratsom om Contador-saken akkurat nå.

- Nå får vi se hva som skjer med Contador først, og finne ut om han kan kjøre eller ikke. Hvis han ikke får det, kan dette være en god anledning til å bygge opp en ny Saxo Bank-generasjon.

Les også: Saxo Banks plan B kan ryke

Foreløpig er Jesus Hernandez, Daniel Navarro, Benjamin Noval, Nick Nuyens, David Tanner og Brian Vandborg de eneste nye i laget.

I tillegg ryktes det Lotto-klatreren Jurgen Van Den Broeck skal være plan B-løsningen, dersom Alberto Contador blir utestengt.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag