RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jarle Fredagsvik (procycling.no)

- Jeg forsøkte bare å unngå trøbbel

Sist oppdatert:
I stedet endte Christer Rake opp på toppen av seierspallen.

LILLESTRØM (procycling.no): I fire dager hadde Joker Merida forsøkt å knekke Wilco Kelderman og hans Rabobank-mannskap.

Da det viste seg å være en umulig, dro i stedet Christer Rake fram en avslutning som reddet hele Glava Tour of Norway for det norske kontinentallaget.

Vel hadde man lagkonkurransen, klatretrøyen og en plass på podiet i baklomma allerede, men Rakes etappeseier på rittets siste dag var likevel en kjærkommen opptur for Joker Merida-laget.

- Helt konge, oppsummerte Rake.

Fryktet for velt
Etappen ble avgjort i svingene to en halv kilometer unna mål i Storgata i Lillestrøm. Rake forklarer det som skjedde slik:

- Jeg kjørte egentlig bare for å unngå trøbbel. Det var par svinger der, og jeg fryktet at det skulle gå en velt eller oppstå farlige situasjoner. Jeg snudde meg og oppdaget at jeg hadde fått en luke. Da var det bare å gi alt jeg hadde, sier han til procycling.no.

Samlesak: Alt du trenger til Tour of Norway

Rogalendingen holdt unna for hovedfeltet helt fram til målstreken, og rakk til og med å dra opp glidelåsen på drakta før han mottok jubelen med armene høyt hevet over hodet.

Surnet i Hamar
Det var en solid oppreisning for et lag som var svært demotivert da det samlet seg foran spurten i Hamar dagen i forveien.

- Vi hadde fire mann i en 17 mannsgruppe, og så blir vi hentet med 800 meter igjen. Da blir man ikke veldig happy.

Heldigvis kunne man sette en strek over den følelsen dagen etter. Sportsdirektør Gino Van Oudenhove kunne slå seg på brystet å konstatere følgende:

- Det var viktig å ta en etappeseier. Da slipper vi å gå rundt og fortelle hvor gode vi har vært. Nå kan folk se det selv. Jeg synes at vi totalt sett har vært det sterkeste laget, sier Van Oudenhove vel vitende om at den aller gjeveste trøya glapp.

Les også: Rake sørget for norsk jubel

- Møter vi en overmann, så møter vi en overmann, konstaterte belgieren og siktet til sammenlagtvinner Wilco Kelderman.

- Seieren nærmer seg
Joker-laget kunne også feire at Vegard Robinson Bugge endte på en sterk 3.-plass i rittet. Horten-gutten ble kun slått av Kelderman og danske Daniel Holm Foder.

- Jeg har vært nære på seieren igjen. Jeg kjenner meg sterkere og sterkere. Jeg tror ikke det er lenge før den første seieren kommer. Det neste målet mitt blir å vinne i et internasjonalt UCI-ritt, forteller 21-åringen som var nære på å gjøre det helt store både under U23-VM i fjor høst og under årets U23 Flandern (endte til slutt på 6.-plass).

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Selv om ikke Joker Merida nådde helt topps i årets Glava Tour of Norway, var gjengen svært godt fornøyd med egen innsats i rittet.

- Vi har forsøkt å utnytte at vi har hatt mange godt plasserte ryttere i sammendraget. Vi har gjort alt vi har maktet for å nøytralisere Kelderman løpet av disse siste dagene. Men vi lyktes aldri helt med det. Han var rett og slett den sterkeste rytteren her, og han fortjener seieren, sier Robinson Bugge.

Her finner du komplette resultatlister!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere