*Nettavisen* Sport.

- Jeg forstår at det spekuleres

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Sean Yates nekter for at doping sender ham ut av Team Sky.

29.10.12 09:38

Bobby Julich er allerede ute. Og det samme er Sean Yates.

I tillegg går ryktene om at Steven De Jongh må forlate britiske Team Sky.

De fleste regner med at avskjedene kan knyttes opp mot lagets antidopingstandpunkt, men britiske Yates gir en annen forklaring:

- Jeg har slitt med helsa de siste årene, og har tilbrakt mye tid borte fra familien. Nå føler jeg tiden er inne for å fokusere på meg selv og familien, heter det i en uttalelse blant annet velonews.com har videreformidlet.

Testet positivt i 1989
Det har svirret dopingrykter om Yates tidligere. Både som rytter for blant annet 7-eleven og Motorola, og etter at han jobbet som sportsdirektør for Lance Armstrong i både 2005 og 2009. Yates testet også positivt som Motorola-rytter i 1989 i forbindelse med Torhout-Werchter.

Team Sky har likevel bekreftet at 52-åringens avskjed ikke relateres til dopingbruk.

«Ingen innrømmelser eller avsløringer ligger bak avgjørelsen hans om å forlate laget», presiserer laget.

Forstår spekulasjonene
Selv forstår Yates at koblingen mellom ham og doping blir gjort i disse dager:

- Jeg forstår at tidspunktet for avgjørelsen min vil føre til spekulasjoner. Det er naturlig i forhold til det som skjer i sykkelsporten nå, men jeg kan forlate den med hodet høyt hevet. Jeg vet at jeg ikke har gjort noe galt, skriver han.

Tidligere har Yates nektet for at han visste noe om hva som foregikk rundt Lance Armstrong i US Postal/Team Discovery Channel, da han jobbet med laget i 2005.

- Jeg var der i 2005, da han tok sin siste triumf, og før det jobbet jeg med et annet lag. Jeg møtte opp, og jeg kjørte bilen i Tour de France, men jeg så ingen indikasjoner på at det foregikk noe mistenkelig, fortalte han BBC Radio i starten av måneden.

PS! Kurt Asle Arvesen bekreftet overfor procycling.no søndag at han har signert antidopingerklæringen. Eresfjordingen er nærmere en rolle som sportsdirektør enn noen gang ettersom de andre lederne er på vei ut av laget. Mer om det her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.