*Nettavisen* Sport.

- Jeg fortjener å sykle i VM

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Men Kurt Asle Arvesen blir ikke «syvende far» i troppen.

06.08.10 14:47

Torsdagen var tung for Kurt Asle Arvesen. Det var da han fikk beskjed av Shane Sutton og Marcus Ljungqvist om at Team Sky satser på andre ryttere enn ham under Vuelta a España i slutten av august.

Les også: Arvesen vraket

Med verken Tour de France eller det spanske etapperittet i beina, blir det langt tøffere for 35-åringen å kapre én av tre plasser foran sykkel-VM i Australia, også.

- Er du i godt nok slag til å forsvare en av plassene hos Sky under vueltaen?

- Ja, det tror jeg absolutt. Jeg har vist tidligere at jeg har kommet inn i vueltaen med brukbar form og har kjørt meg i god form derfra og ut. Det er en av styrkene mine, at jeg ikke kjører meg ned, men at jeg bygger opp formen, sier Arvesen til procycling.no.

Trenger juling
- Hva gjør dette med forberedelsene dine foran VM?

- Nå må jeg legge om opplegget. Jeg trenger hard juling og mange løp. Nå skal jeg trene mye hardere, i tillegg til å få konkurransetrening i rittene jeg er oppsatt på utover. Jeg satser fremdeles knallhardt mot VM og Paris-Tours, svarer han.

Hvilke ritt kjører Kurt? Oppdatert oversikt her!

Dersom det ikke bygges skyskrapere på månen med det aller første, kommer Norge trolig til å ha tre plasser til disposisjon i Melbourne denne høsten.

- Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen, og..?

- Det svaret får du om tre uker, sier sportssjef Steffen Kjærgaard i Norges Cykleforbund.

- Hva gjør vueltavrakingen med Arvesens kandidatur?

- Jeg vil snakke med rytterne først og deretter mediene, fastholder han.

Historikken taler for Kurt
Arvesen er selvsagt rutinert nok til å forstå at ryttere som Lars Petter Nordhaug og Gabriel Rasch banker hardt på VM-døra.

- Edvald og Thor er vinnertyper. De bør kjøre VM. Når det gjelder tredjeplassen får vi finne ut hvem som er motivert for det. På papiret er nok Lars Petter en god kandidat, ettersom han skal kjøre Spania rundt. Dersom Gabriel kommer seg i lignende form som han har hatt tidligere, kan det godt hende at Thor ønsker å ha med seg ham videre.

Likevel er han langt unna å oppgi VM-drømmen.

- Er VM-kandidaturet ditt svekket?

- Nei, ja – jeg vet ikke. Jeg har vist tidligere at jeg kan gjøre det bra i VM. De siste 6-7 årene er jeg den nordmannen som har vært framme i både OL og VM. I fjor gikk det bra (12.-plass), i Salzburg (2006, 13.-plass), under OL i Aten (9.-plass i 2004) og i Beijing (32.-plass i 2008). Så lenge jeg kommer i noenlunde form, så synes jeg at jeg fortjener den plassen, sier Arvesen – men legger kjapt til:

- Jeg er voksen nok til å si den fra meg dersom jeg ikke føler meg god nok. Jeg har ingen problemer med å gi plassen til Gabriel, Lars Petter eller noen andre.

PS! Det ble vel antydet innledningsvis, men VM-uttaket skjer altså i slutten av august.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag