RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg fortjener sekser på terningen

Foto: Kyrre Lien/SCANPIX
Sist oppdatert:
Stabæk-helten er ikke i tvil om at han presterte på topp mot Lillestrøm.

STABÆK – LILLESTRØM 4-0:

FORNEBU (Nettavisen): Fredrik Berglund scoret utrolige fire mål mot Lillestrøm, og sendte et Stabæk-lag som stilte uten blant annet Nannskog og Kobayashi videre til kvartfinale i cupen.

- Vårsesongen har vært godkjent pluss for min del, men i dag gir jeg meg selv en sekser. Klart dette fortjener en sekser, sier Berglund entusiastisk til Nettavisen etter målfesten.

- Dette er min beste kamp i Stabæk. Husk på at motstanderen er bra, Lillestrøm er Tippeliga-motstand og dette var nesten som en Tippeliga-kamp. For dem var det også en viktig kamp – dette var deres sjanse til å sikre en plass i Europa neste år, fortsetter svensken.

Målene
Slik kom Berglunds fire mål mot svake Lillestrøm:

1-0 (40 min.): Stabæk-overgang, Mix (Mikkel Diskerud) sender til Christian Keller på høyrekanten, og dansken sender videre på entouch mot Berglund i bakrom. Gjør ingen feil alene med Otto Fredriksson.

2-0 (71.): Keller sender en pasning inn i feltet fra høyre, går forbi en Stabæk-spiller og da er plutselig Berglund helt alene. Knaller ballen i mål via stolpen til høyre for keeper.

3-0 (77.): Ny Stabæk-overgang, og Lillestrøm (særlig Essediri) er slappe med hjemoverjobbingen. Hoff spiller Berglund i bakrom, og til høyre for mål skyter svensken over Fredrikssons venstre skulder, oppe mot vinkelen.

4-0 (92.): Innbytter Palmason gjør en god prestasjon og kommer ned mot linja. Sender ballen inn foran mål, og der er Berglund for å skli inn sitt fjerde.

- Jeg har faktisk aldri scoret fire mål før! En gang scoret jeg tre i en kamp, men ellers har det bare vært ett og to mål om gangen, forteller svensken.

Berglund har nå scoret totalt åtte mål for Stabæk – to i storseire i Tippeligaen, to i storseire i tidlige cuprunder, og fire mot Lillestrøm onsdag.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

- Har sløst mye!
En Espen Hoff i fjorårsform hadde tre fete sjanser til å gi Stabæk ledelsen før Berglunds første, men mislyktes foran keeper hver gang – og traff stang og tverrligger i tillegg.

Berglund kjenner følelsen.

- Jeg skal i alle fall ikke si noe om det, for jeg har misset ti ganger så mange sjanser i år! Så jeg vet hvordan det er å sløse. For Espen er det bare å fortsette, så lenge han kommer til sjansene gjør han mye riktig, sier Berglund.

Stabæk har nå vunnet de fem siste hjemmekampene med målforskjell 17-2!

- Vi er sterke hjemme nå, det har vi vært de siste kampene, og dette skal bli vårt fort, forteller Berglund, som håper han kan bli i Stabæk lenger enn ut året.

- Det har ikke vært kontakt mellom klubbene så vidt jeg vet, men jeg er sikker på at jeg får beskjed om det skulle skje noe. Jeg trives i hvert fall svært bra her – jeg har åpnet døren for å bli her, og døren er fortsatt åpen, sier han til Nettavisen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere