*Nettavisen* Sport.

- Jeg forventer at det kjøres for meg

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Thor Hushovd har fremdeles noe Philippe Gilbert og Alessandro Ballan ikke har.

13.03.12 10:55

- Jeg var frustrert fredag kveld, innrømmer Thor Hushovd.

Da hadde 34-åringen hatt nok en blytung dag på sykkelen, men heldigvis løsnet det litt under de siste to etappene av Paris-Nice.

Lørdag testet han til og med beina i spurten, og havnet på femteplass i Nice by.

- Spurten gikk sånn passe. Den hadde ikke holdt til å vinne Milano-Sanremo, påpeker BMC-proffen overfor procycling.no.

Det er en lettet sørlending som snakker i den andre enden av røret. Det var nemlig rene mannefallet grunnet sykdom i det franske etapperittet, men alt i alt slapp Hushovd greit fra det:

- En del ryttere måtte stå av på grunn av magetrøbbel. Jeg vet med meg selv at dersom jeg hadde hoppet av Paris-Nice på et tidlig tidspunkt, hadde det blitt vanskelig å oppnå toppform til Milano-Sanremo. Derfor bet jeg tennene sammen og klarte å komme meg igjennom rittet, sier han tilfreds.

Årets første delmål
I midten av mars er det naturlig nok vårklassikerne det første han tenker på når han står opp om morgenen.

Fra og med lørdagens «La Primavera» og fram til Paris-Roubaix den 8.-april, har BMC-rytteren forsøkt å tilpasse sesongens første formtopp.

Med unntak av mageproblemene i Frankrike, har det meste gått etter planen for sørlendingen.

- Jeg vet at ting kan snu fort, og derfor lot jeg meg ikke slippe så langt ned på fredagen, heller. Men mest av alt ønsker man jo å være i form helt fram til nå, og ut hele klassikerperioden, innrømmer Hushovd.

- Ikke avhengig av Gilbert
BMC Racing Team ankommer trolig Milano med superkvartetten Hushovd, Alessandro Ballan, Greg Van Avermaet og Philippe Gilbert.

«Trolig», ettersom Gilbert trakk seg ut av Tirreno-Adriatico (det italienske oppkjøringsrittet som går i samme tidsrom som Paris-Nice) mandag.

- For min del har det ikke noe å si om Gilbert stiller til start eller ikke. Vi skal nok klare å stille med et slagkraftig lag, uansett. For laget er han naturlig nok en viktig brikke, og sjansene til å vinne rittet øker med ham på laget.

- Men avhengig av ham, er vi ikke. Vi har et sterkt nok lag med Ballan og Van Avermaet, legger Hushovd til.

Hushovds våpen
Han gjør det også klart at han forventer å bli kjørt for under årets første store klassiker.

I fjor tok Gilbert tredjeplassen, Ballan ble nummer fire og Van Avermaet bet seg fast nesten hele veien inn til finalen, mangler de tre noe Hushovd har:

- Det er fortsatt jeg som har den beste spurten av oss fire, og da forventer jeg at det kjøres for mine sjanser.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

Etter Hushovds utvikling fra sprinter til klassikerrytter, er det nemlig ikke noe stort spørsmål om han takler traseens siste bakke, Poggio, lenger.

Nordmannen har selv fire topp 10-plasseringer i rittet, og har stått på podiet i Sanremo ved to anledninger.

- Det gjør fortsatt veldig vondt å ta seg over Poggio. Jeg har vist såpass mange ganger at jeg klarer å henge med over nå, så det er mer et spørsmål om hva en gjør mot slutten og hvilken taktikk man velger foran finalen.

På en god dag vil BMC Racing sitte igjen med flere mann i den finalen. Og den mest sjanser i et eventuelt spurtoppgjør er norsk og heter Thor Hushovd.

Vi foreslår at du svinger innom procycling.no kontinuerlig framover mot helgen, og at du nyter godt av LIVE-dekning, artikler og reaksjoner fra Italia i forbindelse med Milano-Sanremo!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.