RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg forventet å vinne enkelt

Foto: Ermindo Armino / AP / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Roger Federer stinn av selvtillit.

Sveitseren Roger Federer, fem ganger US Open-vinner, brukte ikke mye ekstra energi på å avansere til tredje runde i US Open torsdag.

Argentineren Carlos Berlocq var ingen målestokk, og han klarte da heller ikke å lage mange problemer for Federer som vant svært lett med settsifrene 6-3, 6-2, 6-1.

- Forventet å vinne
Det var en ny perfekt seier for sveitseren som allerede har 17 Grand Slam-seirer på rekordlisten sin. Han brukte like i overkant av halvannen time på å sette argentineren utenfor.

- Dette var en av de kampene jeg forventet å vinne med letthet, slik at jeg kan få litt ekstra selvtillit til å gå videre i turneringen. Det gikk veldig greit, så nå er jeg fornøyd, sa Federer.

Han står nå med 66 seirer totalt i US Open. Det betyr at han er på åttendeplass over de med flest US Open-seirer gjennom alle tider.

Enkelt for Nadal
Også Rafael Nadal imponerer. Nå er han klar for tredje runde i US Open, og det betyr at spanjolen fortsetter seiersrekken på hardcourt.

Torsdag slo han Brasils Rigorio Dutra Silva 6-2, 6-1, 6-0. Dermed har Nadal fortsatt til gode å tapte på hardcourt denne sesongen. Han har spilte 17 kamper på slikt underlag. Alle kampene er vunnet, og det er blitt seirer i turneringene i Indian Wells, Montreal og Cincinnati.

Totalt har han vunnet ni trofeer i 2013, og han brukte ikke mer enn 92 minutter på å sette Silva utenfor i US Opens annen runde.

I fjor spilte ikke Nadal i US Open. Da var det en kneskade som satte den populære verdenstoeren utenfor, så han er ekstra tent på å vise amerikanerne hva han virkelig er god for i år.

Nå venter kroaten Ivan Dodig i neste runde. Det bør bli ny sikker seier for spanjolen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere