- Jeg forventet å vinne enkelt

Foto: Ermindo Armino / AP / NTB scanpix

Roger Federer stinn av selvtillit.

30.08.13 09:36

Sveitseren Roger Federer, fem ganger US Open-vinner, brukte ikke mye ekstra energi på å avansere til tredje runde i US Open torsdag.

Argentineren Carlos Berlocq var ingen målestokk, og han klarte da heller ikke å lage mange problemer for Federer som vant svært lett med settsifrene 6-3, 6-2, 6-1.

- Forventet å vinne
Det var en ny perfekt seier for sveitseren som allerede har 17 Grand Slam-seirer på rekordlisten sin. Han brukte like i overkant av halvannen time på å sette argentineren utenfor.

- Dette var en av de kampene jeg forventet å vinne med letthet, slik at jeg kan få litt ekstra selvtillit til å gå videre i turneringen. Det gikk veldig greit, så nå er jeg fornøyd, sa Federer.

Han står nå med 66 seirer totalt i US Open. Det betyr at han er på åttendeplass over de med flest US Open-seirer gjennom alle tider.

Enkelt for Nadal
Også Rafael Nadal imponerer. Nå er han klar for tredje runde i US Open, og det betyr at spanjolen fortsetter seiersrekken på hardcourt.

Torsdag slo han Brasils Rigorio Dutra Silva 6-2, 6-1, 6-0. Dermed har Nadal fortsatt til gode å tapte på hardcourt denne sesongen. Han har spilte 17 kamper på slikt underlag. Alle kampene er vunnet, og det er blitt seirer i turneringene i Indian Wells, Montreal og Cincinnati.

Totalt har han vunnet ni trofeer i 2013, og han brukte ikke mer enn 92 minutter på å sette Silva utenfor i US Opens annen runde.

I fjor spilte ikke Nadal i US Open. Da var det en kneskade som satte den populære verdenstoeren utenfor, så han er ekstra tent på å vise amerikanerne hva han virkelig er god for i år.

Nå venter kroaten Ivan Dodig i neste runde. Det bør bli ny sikker seier for spanjolen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.