RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

- Jeg frykter for lagets fremtid

Teamsjef bekrefter at doping skal stoppe lagets deltakelse i toppritt.

Vincent Lavenu, teamsjef AG2R La Mondiale, bekrefter at laget ikke vil delta i Critérium du Dauphiné neste måned hvis B-prøven til Sylvain Georges viser seg å være positiv.

Georges testet onsdag positiv for Heptaminol og den 29 år gamle franskmannen avventer nå resultatene av B-prøven fra dopingkontrollen tatt under Giro d’Italia 10. mai. Preparatet brukes for å forbedre blodsirkulasjon i beina.

Må droppe Dauphiné
Under rekognoseringen av den kommende Tour de France-etappen mellom Embrun og Chorges fortalte Lavenu at laget er forberedt på å holde seg unna Dauphiné, til tross for at det franske etapperittet er svært viktig for hans sponsorer.

- Hvis den nye analysen også viser seg å være positiv dikterer våre forpliktelser at vi ikke deltar i Critérium du Dauphiné, sier Lavenu til avisen Le Dauphiné.

Rigide regler
Det franske WorldTour-laget AG2R er medlem av «Forreningen for troverdig sykkelsport» (MPCC). Organisasjonen, som ledes av Roger Legeay, har et regelverk som tilsier at alle lag som har to positiv dopingprøver innenfor en 12 måneders periode suspenderes i åtte dager ved starten av neste WorldTour-ritt.

Sist høst testet daværende AG2R-rytter Steve Houanard positiv for EPO.

- Akkurat nå vet jeg ikke hva konsekvensene for laget blir, men jeg frykter for lagets fremtid, sier Lavenu.

- Dette er åpenbart en kritisk tid for sponsoren vår også, spesielt med tanke på at Steve Houanard også testet positiv, sier Lavenu på hjemmesiden til MPCC.

- Jeg vet ikke (om Sylvain Georges) er troverdig. Han kom iallfall fort med en forklaring og han har aldri nektet for feilen han gjorde. Men han har vært svært uforsiktig, og i dag er det laget som lider, avslutter AG2R-sjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere