*Nettavisen* Sport.

- Jeg frykter ingen

Foto: Bengt Magnus Dyrkorn (TV 2 Nettavisen)

Thor Hushovd strutter av selvtillit før den store Tour-finalen i Paris. - Jeg frykter ingen, og føler at jeg har full kontroll, sier han.

24.07.05 11:14

SAINT-ETIENNE (TV 2 Nettavisen): Thor Hushovd kan nesten ikke vente på å komme i gang med den 21. og siste etappen i Tour de France. Drømmen om å sykle først over mål i den grønne trøyen på Champs-Elysées er nærmere enn noen gang.

- Jeg er veldig sugen nå. Det ville være helt perfekt å avslutte med en etappeseier, sa Thor Hushovd til TV 2 Nettavisen etter å ha kost seg gjennom lørdagens tempo.

- Bedre syklist nå
- Lørdagen var nærmest en aktiv hviledag. Beina var veldig bra, og jeg følte meg sprek.

Nordmannen kan se tilbake på en strålende Tour de France, og selv om etappeseieren foreløpig har uteblitt, er han fornøyd når bare finalen gjenstår.

- Jeg har snart syklet ti dager i grønt, og har flere gode plasseringer. Det har vært en bra Tour de France for min del. Fjellene gikk nærmest av seg selv, og jeg mener jeg er en bedre syklist nå enn i fjor.

- Min letteste tour
- Det har vært mn letteste Tour de France så langt, mener han.

Thor Hushovd sier han merker at folk har større forventninger til ham enn tidligere, men føler selv han takler presset bra. Og han bidrar ikke akkurat til å redusere forventningene med sin offensive holdning.

- Jeg føler at jeg har god kontroll på dette. Robbie McEwen kan ikke ta meg igjen hvis jeg unngår uhell. Og Stuart O'Grady har jeg full kontroll på i spurtene. Søndag skal jeg bare gi bånn gass. Jeg frykter ingen, sier "Oksen fra Grimstad".

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag