*Nettavisen* Sport.

- Jeg frykter ingenting

Foto: AM (©TDWSport.com)

Alberto Contador er rolig i forkant av CAS-høringen om dopingprøven fra 2010.

Saxo Bank-rytter Alberto Contador er sikker på at han blir frifunnet av idretts voldgiftsdomstol (CAS). Spanjolens sak skal opp mellom 21. og 24. november.

- Når du ikke har gjort noe galt, har du ingen ting å frykte, forteller han i et intervju med Gazzetta dello Sport, ifølge Cyclingnews.

- Jeg kjemper for stoltheten. Det kommer ikke på tale å akseptere noen form for sanksjon, understreker han.

Biff til besvær
Contador testet positivt for stoffet Clenbuterol under Tour de France i 2010. Han ble frikjent av det spanske forbundet i februar, men både UCI og WADA har anket saken inn for CAS.

Samtidig har Contador sett en rekke utøvere bli tatt for det samme stoffet. Mange har sluppet straff, blant annet fem mexicanske fotballspillere.

Contador fornekter ikke at stoffet var i blodet hans, men insisterer på at han ikke har tatt det med vilje. Forklaringen hans er at han spiste biff fra dyr som hadde fått stoffet i seg.

Spesielt i Mellom-Amerika og Asia er det vanlig at biffkjøtt er forurenset med Clenbuterol.

Tenker på OL
I 2011 satset Contador både på giroen og touren. Det gikk bra med seier i giroen, mens han var sjanseløs i Tour de France.

Han kommer neppe til å sykle begge de to rittene i 2012, men satser i stedet utelukkende på Tour de France.

Fem dager etter touren er det OL i London. Dit vil gjerne Contador.

- Jeg ville likt å være der, men det er mange folk som vil dit. Jeg tror jeg kan prestere bra i tempoen, som kommer rett etter touren, forklarer han.

PS: Alberto Contador antyder sesongstart i Tour de San Luis i Argentina allerede i januar. Det ville være oppsiktsvekkende tidlig. Han skal også kjøre Tirreno-Adriatico for første gang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.