*Nettavisen* Sport.

- Jeg fryktet for trøya

Foto: Håvard Solerød (procycling.no)

Wilco Kelderman (20) ble angrepet fra alle kanter.

04.06.11 19:02

HAMAR (procycling.no): Rytterne hadde ikke kjørt mer enn fem mil, før blodslitet startet for Wilco Kelderman og den gule ledetrøyen.

Ufordrerne hans visste selvsagt at den 4. etappen av Glava Tour of Norway, trolig var siste mulighet for å strippe han for ledertrøyen.

- Det var en veldig hard etappe. Det gikk et stort brudd i starten, men Joker Merida bestemte seg for å kjøre den inn oppover den første klatringen (over Minneåsen). I partiet som fulgte angrep de igjen, igjen og igjen, forteller Wilco Kelderman til procycling.no.

Mistet hjelperyttere
20-åringen mistet tre av hjelperytterne sine oppover den klatringen. Det var akkurat dét konkurrentene håpet på.

Deretter ble det hardkjør i de småkuperte terreng fram mot etappens høydepunkt: Klatringen oppover mot skistadionet på Gåsbu.

Før de kom dit hadde en gruppe bestående av Jesper Asselman (Rabobank), Michael Reihs (Christina Watches), Lasse Bøchmann (Glud&Marstrand), Iker Camaño (Endura Racing), Valerij Valyinin (Russland), Tobias Ludvigson (Team Cyklecity), Stian Ramme (Joker Merida) og Christofer Stevenson (Sparebanken Vest) kjørt seg vekk fra et sterkt redusert hovedfelt, hva antall mann angår.

Denne gruppen ble kjørt inn igjen, før Angelo Furlan (Christina Watches) og René Mandri (Endura Racing) stakk av igjen.

Det ble likevel støtet uttallige ganger fra fronten av tetgruppen.

- Hadde ikke annet valg
Oppover mot Gåsbu begynte fyrverkeriet mellom sammenlagtrytterne på nytt.

- Frederik Wilmann angrep sammen med Daniel Foder Holm (Glud&Marstrand). Jeg hadde ikke noe annet valg enn å følge dem, forteller Kelderman.

- Hvor mange hjelperyttere hadde du igjen før det skjedde?

- Jeg hadde bare to etter den første klatringen, men tre av lagkameratene mine kjørte seg opp igjen foran den siste bakken. Men da det ble støtet i front, måtte jeg bare stole på meg selv, forteller han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jonas Lindstrøm

Fryktet for ledertrøya
Kelderman klarte å henge seg på Wilmann og Foder Holm over toppen. Deretter kjørte restene av hovedfeltet, cirka 15 mann, seg tilbake i kampen om etappeseieren i utforkjøringen inn mot målgang.

For sammenlagtstillingen i rittet fikk dermed ikke etappen mye å si.

Den unge hollenderen kunne dermed stolt ikle seg den gule ledertrøyen etter at spanjolen Iker Camaño etter hvert gikk hen og vant spurten.

- Jeg må innrømme at det var partier av løypa hvor jeg fryktet at jeg skulle miste ledertrøyen, men jeg synes laget gjorde en strålende jobb rundt meg i dag. Spesielt var det Joker-guttene sterke, i tillegg til Michael Rasmussen (Christina Watches), oppsummerer han.

Alt kan skje i Lillestrøm
Nå gjenstår kun den avsluttende etappen i Lillestrøm, før Kelderman kan krones til vinneren av Glava Tour of Norway 2011.

Skjønt med kun fem sekunders ledelsen til Foder Holm og Robinson Bugge – og ytterligere tre til Wilmann og Rasmussen – er det ikke det store uhellet som trenger å være ute før den gule ledertrøyen glipper på oppløpssiden.

- Det er ikke noe stort forsprang å snakke om, nei, sier Kelderman med et smil.

- Hvordan kjennes beina ut etter dagens etappe?

- Det kjennes fortsatt bra ut. Jeg håper det fortsetter slik, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag