RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg gamblet – det var ikke smart

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Magnus Moan gjorde én enorm feil før Kollen-VM.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Som Nettavisen skrev tidligere denne uka, har Magnus Moan (28) slitt med sykdom etter verdenscuprennene i Chaux-Neuve i Frankrike for en måneds tid siden.

Under onsdagens pressetreff i Holmenkollen sa Byåsen-løperen rett ut at det var en tabbe å reise til Frankrike, og at den tabben har gjort at han er svært usikker på egen form bare tre dager før kombinertguttas første VM-øvelse.

- Jeg gamblet med å gå rennene i Chaux-Neuve, og det var i ettertid ikke noe smart. Jeg ble syk da jeg kom hjem og sto over NM. Så hadde jeg en kjempegod VM-samling på Lillehammer, før jeg kom hjem igjen og ble slått ut av en ny sykdomsperiode. Det gjorde at jeg ikke fikk deltatt på testrennene som jeg hadde forberedt meg til veldig lenge, sa Moan.

Imponerte i Seefeld
Han var i kanonform før rennene i Chaux-Neuve, noe som resulterte i én seier og én andreplass i Seefeld.

- Jeg gikk styggfort i Seefeld, men jeg er usikker nå. Jeg må innrømme det. Jeg har ikke hatt noen optimal oppkjøring foran dette mesterskapet, sier Moan til Nettavisen.

Han roser langrennstrener Kristian Hammer og landslagets lege for å ha gitt ham god støtte den siste tiden, og forteller at de sammen har forsøkt å lage et best mulig opplegg etter at de opprinnelige planene ble ødelagt av sykdom.

Men ikke la deg lure: Magnus Moan er fortsatt en medaljekandidat i ski-VM.

Oppløftende hopp
Tidligere denne uka fortalte Moan til Nettavisen at han hadde en positiv kribling i magen. Onsdag viste han fin progresjon under den første offisielle hopptreningen. I den siste treningsomgangen var han åttende best.

- Det var artig. Det er ingen tvil om at det var godt å få til det hoppet, men det var langt ifra et optimalt skihopp. Det var veldig mye vilje og veldig mye riv og røsk, så jeg tapte en del på det. Jeg hoppet rytmisk sett og dynamisk sett ganske mye bedre på Lillehammer på mandag, mener Moan.

Som smilende konstaterer følgende:

- Jeg har veldig mye hopping inne for tida.

Og:

- Skiløypa passer meg veldig bra. Det er mye utforkjøring ned til Gratishaugen, og så er det er ganske langt parti fra stadion og opp til toppen igjen. Hvis jeg ligger posisjonsmessig bra an og er med og kjemper om en plassering, er det mye som skal til for at jeg slipper det toget. Det skal jævlig mye til. Når jeg får nummeret på brystet og kjenner adrenalinet, så får jeg til å ta ut ganske mye.

Det er jo et godt utgangspunkt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere